fredag 2 september 2011

Cobben på koll hos veterinären


Igår åkte vi till veterinären för att kolla Cobben. Sandra har känt att han varit lite skum o liksom "vaggat" lite när hon ridit fram, oerhört lite, men ett observandum. Vi beslöt iaf att åka o kolla honom. Reste till en mycket seriös hästveterinär + kiropraktor på Tjörn. Hon gick igenom Cobben från topp till tå och dessutom bla longering, ridning i ridhus o paddock, böjprov o röntgen (inget anmärkningsvärt)

Först såg hon inget när Sandra red, men efter att de gått ut i paddocken o travade på en mindre volt syntes det vad vi menade. Hon lade märkte till att Cobben höll huvudet på ett lite annat sätt i v än i h varv när han gick i framridningsform. När han gick uppe i vanlig form märktes inget alls. Då började hon misstänka att han kanske kände av en muskel i halsen som är aktiv när han går i djup form. Hon klämde på den o han reagerade lite på v sida. SKÖNT att hitta vad som besvärade honom o TUR att det inte var allvarligt! Hon tyckte Cobben var en jättetjusig häst med mycket bra gång o det var ju kul att höra.

Behandling: Några gånger med laser (han fick en där) + antiinflammatorisk medicin i 2v. Sedan skritt i aktiv låg form ett tag innan försiktig igångsättning som vanligt.

Nu har han varit fantastiskt duktig i sommar o gått framåt massor, så det gör inget att han tar det lugnt ett tag. Dessutom är det ju snart dax för transport till Linköping igen, så det kan passa bra med en paus. Nu är det bara att hoppas på att det läker fint!

2 kommentarer:

  1. Vad skönt det är när de inte hittar något 'allvarligt'.. inte helt fel att ha hästen genomgången efter en mer intensiv period heller. Man får ett kvitto på att man har jobbat rätt.

    SvaraRadera
  2. VK: Det har du helt rätt i. Känner att jag nog borde låta kolla Disco också egentligen efter all träning i sommar, trots att han känns fin.

    SvaraRadera