lördag 20 februari 2010

Värsta ovädret man kan tänka.




Katastrof! Helt otroligt. -9 grader, storm o kraftigt snöfall som har hållit på sedan i igår natt. Nästan kusligt. Jag gick med snö upp till låren när jag skulle ge hästarna mat i morse. Det hade blåst drivor så det gick knappt att få upp stalldörren. Jag skottade rent en bit runt stalldörrarna o sen där fåglarna får mat. Lade ut lite äpplen till koltrastarna som satt o burrade upp sig. Tänker på alla djur som har det svårt i snön. Rådjur, harar o rävar har det kämpigt. Vår granne har sina kaniner i vårt stall, de har det bättre där än ute. Den ena är väldigt söt, lång lugg,se bild.

Släppte ut hästarna med tjocka täcken + hals, de sprang omkring o busade som vanligt. Tyvärr går strömmen runt väldigt dåligt, så man är rädd att de ska ta sig ut. De jordar ju inte när de står på tjockt lager snö... Men ut ska de i alla väder. De vill ut o ha frisk luft o röra på sig. De är så vana att gå ut så de håller på att riva stallet om man inte släpper ut dem!

Vi hade (dyra) biljetter på parkett till Melodifestivalen i kväll i Göteborg. Tyvärr vågar vi oss ej ut. Snön vräker ner o plogarna hinner inte med. Vi skulle gå ut o äta först o ha det mysigt. SÅ TRÅKIGT! Får väl sitta hemma i soffan i stället o se på 5 tomma platser...

17 kommentarer:

  1. Suck, ja det här börjar bli tröttsamt. Bara väntar på att strömmen ska försvinna också, det är ju bara det som fattas nu känns det som...

    SvaraRadera
  2. Urs ja, undrar ju vart all snö kommer ifrån!
    Trist med GBG trippen... men man får allt hålla sig på hemmaplan i detta rusk!
    Fina hästar ni har! =)

    Kram

    SvaraRadera
  3. Det känns tröttsamt det här!!!
    Som du vet vid det här laget blir det ingen konsert i Stockholm för mig ikväll, snön bara vräker ner ännu mera nu.
    Vi får verkligen hoppas att det går att ta sig till göteborg nästa helg..
    Hälsa lille Cobben från mig, göm honom i det tjockaste täcket.

    SvaraRadera
  4. Virre: Tack!! Ja det var nog tur vi inte åkte..

    Sandra: Visst är det TRÖTTSAMT! Så tråkigt att ni inte heller kunde åka. Vi får sitta i soffan i stället..:( Men det är ju inte värt att riskera livet. Men nästa helg borde det väl gå att åka får vi verkligen hoppas! Ska hälsa C.

    SvaraRadera
  5. Stora plogbilen satt fast, grävmaskin fick gräva loss o nu på kvällen gräva ett "hål" i drivorna där plogen kom igenom. Maken försökte ta 4-hjulsdrivna traktorn med kedjor till nattskiftet (startade hemifrån kl 15) men kom 200m...INGN Göteborgsresa heller när vi - för första ggn - fick tag på PARKETTbiljetter Grrr.... Kicki

    SvaraRadera
  6. Inte klokt. Man tror inte att det kan komma så mkt snö att man blir insnöad "på riktigt".

    SvaraRadera
  7. Tack för din kommentar.
    Fin blogg du har. Tråkigt o läsa om patellupphakningen.. Sånt är aldrig kul.. Har ingen häst med det men däremot en hund som har det problemet och vet ponnysar som hade problem med detta på ridsklan och våran veterinär där avrådde från att operera så länge problemen inte uppkom vid ridning.

    Och att dom skulle hållas varma. OCh gurkmeja är otroligt bra för leder. Men ska inte användas nära tävling då det klasas som doping trots att det är naturligt ämne..
    Men om en häst stått still en längre tid så kommer ofta upphakningarna då leden är kall. Hoppas han blir bättre!!

    SvaraRadera
  8. Hej

    Tack för besöket på min blogg !
    Kikat runt lite på din, och jag återkommer gärna!

    Ha en fortsatt trevlig helg =)

    SvaraRadera
  9. Elin: Välkommen hit! Ja, det är jobbigt med hakningarna nu när han har vilat. Blir mkt bättre när han är igång. De får säga vad de tycker att jag ska göra när vi röntgat honom.
    Ha det bra!

    Stina: Kul att du tittade in på min blogg! Välkommen tillbaks! Ha en fortsatt trevlig helg du med.

    SvaraRadera
  10. Det ser ut som ni har lite snö!! Här syns inte stängslet till hagarna längre. Fick släppa ut i paddocken idag. Där syns det fortfarande.
    Du kan få foderjäst av mig. Vet rekommenderade det till Savannah. Mycket vit B i. Lilla duvan tycker dock inte om detta pulver. Hon slickar hellre i sig flytande vit B, tillsammans med betfor.
    Tråkigt med Gbg- resan, men mycket klokt at ni inte åkte.

    SvaraRadera
  11. M: Kan tänka att ni har mängder med snö, o det snöar ju fortfarande!!!!!!!! Kan ingen stoppa detta! Kan ju prova din foderjäst. Disco brukar äta ALLT.

    B: Vi åker varje år ett gäng som en kul grej. Först går vi ut o äter gott o sedan går vi till Scandinavium. Sånt som är bra för själen!

    SvaraRadera
  12. Jättetråkigt att ni missade Göteborg. :-( Önskar er sol, värme och torra ridvägar nu! Den där kaninen var faktiskt himla charmig med punkfrillan.

    SvaraRadera
  13. Tack! Det låter underbart! Ja, kaninen är söt o väldigt snäll.

    SvaraRadera