söndag 14 februari 2010

Stockholmsweekend




Hemkommen från en härlig o avkopplande Stockholmsweekend UTAN hästanknytning. Kan va trevligt att göra nåt sånt ibland också! Vi hade dessutom väldigt trevligt resesällskap. Blev många goa skratt.
Åkte upp med buss på fredag. Vi bodde på Scandic Park Hotell som ligger centralt vid Humlegården. Blev en promenad på eftermiddagen, fest på hotellrummet med lite sällskapsspel hi, hi o sedan ut o åt mat på kvällen. Mysigt o gott!

På lördag var vi lite kulturella o åkte till Vasamuseet. Kung Gustav Adolfs mäktiga skepp Vasa sjönk på sin första resa år 1628 utan för Stockholm. Efter över 300 år på havsbotten bärgades hon, o är idag världens enda bevarade 1600-talsskepp. Det var fantastiskt att se. Det var guidade turer o dessutom en film som visade bla bärgningen. Mycket intressant.

Efter detta gick vi till Nordiska museet som ligger intill. En jättebyggnad, som en stor katedral. En jättesal! Invigdes 1907. Där fanns olika utställningar bla Svenska traditioner, Leksaker, Dockskåp, Svensk bostad, Strindberg, Dukade bord.
Hann med lite fika o god kaka innan vi åkte tillbaka till hotellet.

På kvällen bar det av till Chinateatern o musicalen Hairspray. Den var KANONBRA. Härlig musik o sång. Utspelade sig i Baltimore 1962. Mulliga Tracy (Jessica Heribertsson) har en passion - dans- o vill att svarta o vita ska kunna uppträda tillsammans. Rolf Lassgård spelar hennes mamma. (Underbar). Helena Bergström, Morgan Alling, Gladys del Pilar är andra som är med. Man får många skratt o det är omöjligt att sitta still när musiken svänger!

Söndag bar det hem igen efter en härlig hotellfrukost. Tänk vad en helg går fort!

Bilden underst är Nordiska museet o bilden över den är en modell av skeppet Vasa så som man tror att hon såg ut med all utsmyckning o med de färgerna.

9 kommentarer:

  1. Låter som en kul helg! Hoppas det går bättre med Disco's ben.

    SvaraRadera
  2. Kul att att höra att ni haft det bra utan ngr hästar :)

    SvaraRadera
  3. Tack! Alltid kul att komma ut lite. Slippa mockning, borstning, fodring mm för ett par dar. Är förstås underbart att komma hem till "verkligheten" igen.

    SvaraRadera
  4. Härligt med en uppfriskande weekend. =) Nordiska ser väldigt sakral och maffig ut på bilden.. jag brukade käka lunch där var och varannan dag när jag jobbade i närheten. Trots det blir man nästan blind för det imponerande ned byggnaden.

    SvaraRadera
  5. Låter bättre med fika i din sadelkammare!

    SvaraRadera
  6. låter verkligen härligt!
    och hotellfrukostar är definitivt bland de tio bästa sakerna här i världen...

    SvaraRadera
  7. Ja, hotellfrukostar är underbara!

    SvaraRadera
  8. Va härligt det låter med ett break från vardagslivet, det ger så mycket energi. Hoppas att din häst har blivit bättre i sitt ben.

    SvaraRadera
  9. Man behöver ett break då o då. Det är så himla kul att komma ut ibland o se ngt annat än stall. Men sen är det underbart att komma hem igen...

    SvaraRadera