torsdag 12 februari 2009

Sagan om Disco del 4 Fyraårstest





Eftersom vi bestämt att Janne skulle rida Disco på testet i aug fick han rida honom då o då. Jobbigt för mig för jag ville också rida, men fick snällt stå på backen. Oftast åkte vi ut till Lysekil för att kunna använda deras fina 20 x 60 ridhus. Disco blev ofta ganska trött när Janne ridit, pga att Janne kände vad han behövde stärka o då blir det att jobba effektivt hela passet. Därför tog jag det lugnt resten av veckan med mkt uteridning o arbete i lina o töm.
"Alla" sade till mig att vi borde va med på kvalitets i stället, för där är mkt lättare att få höga poäng på gångarterna. Men jag kände som så att han hade ju bevisat på 3-årstesten att han både kunde hoppa o röra sig. Han fick 888 på gångarterna o diplom samt klass 1 hoppning. Så jag tyckte att detta skulle vara en utmaning för oss TROTS att vi visste att det inte skulle bli toppoäng. Men det är alltid roligt att ha ett mål för sin ridning.
Det blev att stärka honom både i galopp o trav med tempoväxlingar. Att länga o komma tillbaka i galoppen gick bättre o bättre, men travlängningarna uteblev...
Vi åkte o handlade lite ridkläder till Janne så att han skulle se proper ut. Disco hade tyvärr (som alltid) ätit för mkt o var lite väl rund om magen.
När dagen var inne gav vi oss iväg till Alingsås i strålande sol. Det var MASSOR av starter o massor av JÄTTEFINA hästar.
Hästarna fick komma in 2 och 2.
Janne visade som vanligt Disco på ett utmärkt sätt o jag kände att det var tur att det inte var jag som red. Domare Magnus Ringmark berömde honom för att han genomfört ritten på bra sätt.
Disco fick följande poäng:
Trav:6,5
Skritt: 8,0
Galopp: 7,0
Lösgjordhet: 7,3
Allmänt intryck: 7,0
Detta gav totalt 71,6%
Vi var jättenöjda med Disco o han kom delad 10 av 41 st
Efter detta fick Disco en härlig o välförtjänt vila!!!!

Nästa del blir höstens tävlingar.

9 kommentarer:

  1. GRATTIS! Fina bilder! BM :)

    SvaraRadera
  2. Nu blir nog Janne stolt, BM...

    SvaraRadera
  3. Stiligt o va snygg han blev Janne i ridkläder. Har bara sett han i joggingbyxor o lågskor till häst.O Disco vilket blänk till den blåa himmlen. Fina kort ;-)

    SvaraRadera
  4. Skoj att det gick så bra. Grattis! Janne var riktigt stilig :o))
    Anette

    SvaraRadera
  5. Tjusig han e Disco! Och det är sällan man ser Janne så uppklädd:) Kul att de var så duktiga!

    SvaraRadera
  6. Disco är så fin. Jätte kul att det gick så bra på testet.:D

    SvaraRadera
  7. Hej allihopa!
    Tack för värmande kommentarer! Javisst är dom fina, speciellt den svarte.
    Kram

    SvaraRadera
  8. De var ännu snyggare i verkligheten...

    SvaraRadera
  9. Hej Anonym! Håller med. Disco gör sig bäst med ryttare på ryggen!

    SvaraRadera