onsdag 3 augusti 2011

Visingsö







Semester! Underbart. Förutom att kunna rida när man vill har vi åkt på lite utflykter. Det har ju varit kanonväder! En tripp till Sotekanalen. Härligt att sola sig o titta på båtar som glider förbi. Besökte också Hamburgsund, där vi åt Langos. Langos är en ungersk rätt o består av friterat bröd. Uppepå har man o gräddfil o tex rom, rödlök o räkor. Jag älskar det, men det är nog inte speciellt nyttigt...

Vi åkte en tripp till Visingsö i söndags. Har aldrig varit där tidigare. Båten Ebba Brahe tog oss över med bilen från Gränna till Visingsö. Vätterns största ö. Mysigt med fina ställen. På 1800-talet planterades ekskog för att säkra tillgången på timmer o det finns fortfarande ekskog kvar. Längst ner på södra udden ligger en borgruin, Nääs slott, från 1100-talet. Man tror att det är första "slottet" i Sverige.
Eftersom det var fint väder letade vi upp en fin sandstrand. Finns förstås flera fina badställen. Bra tips om man ska ta sig runt ön är att cykla.
Blev liten promenad i Gränna innan vi åkte till hotellet.

Bilder:
Överst: 1. Sotekanalen
2. Hamburgsund
3. Strand på Visingsö
4,5. Borgruinen på Visingsö
6. Båten som tog oss över



4 kommentarer:

  1. Så fina bilder ! Skönt me semester :)

    SvaraRadera
  2. MM: Visst är det helt underbart med semester! Vi har verkligen haft tur med vädret hittills, tror inte molnen orkar ut hit till kusten.

    SvaraRadera
  3. Åh, vad skönt med semester och jättefina bilder.

    SvaraRadera
  4. Anna: Tack, ja det gäller att ta vara på denna korta period!

    SvaraRadera