måndag 4 juli 2011

JanneträningVi började träningen kl 8 så att det inte skulle vara för varmt, men det dröjde inte länge förrän både jag o Disco var svettiga. Men det är en fördel med ridhus o det är att det inte kommer in flygfän som bits. Disco verkligen HATAR dem. Hästarna hade gått i en hage över natten med massor av gräs, så magen på Disco var som en tunna... Han tar nämligen inte upp huvudet från backen förrän sista stråt är uppätet...

Janne tittade när jag red fram o han tyckte det var ok.
Började på volten i trav. Disco svarade fint o var ganska kvick i benen. Han kändes väldigt lös o fin redan från början. Måste bara tänka på att jag håller linjen i v varv. Testade en skänkelvikning o den funkade ok. En travökning längs långsidan blev riktigt fin, frånsett att min sits kollapsade i slutet (suck).

Galopp. Han måste vara igång innan fattning så att han fattar med energi. Fick inte till det 100%, men sedan var galoppkvalitén ganska ok. Jag fick omväxla mellan lite kortare språng med energi och aktiv arbetsgalopp. Emellanåt fick jag lägga ner honom några varv för att sedan ta upp honom igen. Han kändes jättefin i båda varven!
En bra övning för oss var i aktiv galopp på 4-kanten. Krav på att han i varje hörnpassering skall vara rund, pumpa på i lite kortare språng. Rak mellan hörnen däremellan, något framåt på långsidorna, tillbaka igen osv. I v varv kan jag ställa aningen utåt där han skall vara rak. Han var duktig o försökte så gott han kunde. Fin i handen.
Avslutning med aktiv sansad trav i låg form.

Jag är jättenöjd med passet, Disco kändes verkligen alert o arbetsvillig idag o jag har insett att vi MÅSTE dit varje gång för att komma vidare!

Anonyma citat: Kärlek botar människor, både de som ger o de som tar emot.


2 kommentarer:

  1. visst är det så.. du verkar ha en jättebra tränare och är väldigt duktig på att analysera och gå genom passet efter varje lektion. Själv skulle jag behöva min instruktör princip varje gång jag rider 'sådär' för att få till det. :-/

    SvaraRadera
  2. VK: Fattar inte att det ska va så svårt att rida! Men jag har insett att min häst MÅSTE svara fram direkt på hjälpen. Det får bara inte bli så att jag "bär" honom. Det är mitt fel att jag låter honom gå o bli loj, måste skärpa mig! Det är jätteviktigt att ha en bra tränare, håller absolut med dig!

    SvaraRadera