torsdag 16 juni 2011

MorgondressyrIdag var jag ledig. Underbart. Dessutom fint väder. Gick upp ganska tidigt o tog in hästarna. Efter lite mat lade sig både Cobben o Nicke ner o sov. Som tur var höll sig Disco på benen, för jag hade tänkt åka till ridhuset o rida. Sagt o gjort. Lastade Disco o åkte iväg till ridhuset.
Jag älskar dessa ridturer på morgonen med Disco. Ridhuset är nyvattnat, svalt o tyst. Jag är oftast ensam o det enda man hör är hästens tramp. Jag njuter verkligen. Det är lite som när jag hade Karimba o red ut i skogen på morgonen. Vi gillade det lika mkt båda två.
Idag gick Disco dessutom jättebra. Han jobbade på bra från början. Checkade av lite skänkelvikningar, längningar. Kändes bra. Lite öppnor o slutor längs långsidan.
Galoppövergångar. Längningar i galopp. Äntligen fick jag en bra känsla att ryggen var med o han jobbade på fram med längre rundare språng. Härligt. Ingen tendens att sparka.
Förvänd galopp. Fin balans, inga problem. Eftersom det kändes bra började jag rida lätt i trav i lägre form med bibehållen energi. Sedan hoppade jag av o ledde honom ute i solen. Sådana här dagar får man lagra i minnet.... Tänk om han alltid gick så här bra!
När vi kom hem blev det lite hö, sen var det hans tur att lägga sig att sova. Ser så härligt ut när de ligger helt utsträckta...

På em åkte vi ut med Cobben. Han hade däremot inte alls sin bästa dag. Han var seg o slö, Sandra fick kämpa! Men hon red upp LC:1 och LA:1 o jag tycker det var helt ok. Speciellt h-galoppen var fin men även 10m volterna både i trav o galopp var väldigt bra. Glädjande nog gick han inte emot ytterskänkeln i v galopp, ingen spark... Alla uppridningar o halter gör han otroligt bra. Där plockar han poäng på tävlingarna.

Anonyma citat: En oprövad vän är som en oknäckt nöt.

6 kommentarer:

 1. Naaaw vilket mysigt kort!

  SvaraRadera
 2. Anna: Han är så go för han reser sig inte när man går in till honom när han ligger ner...

  SvaraRadera
 3. Vad härligt att han kopplar av såpass efter träningen att han lägger sig ner och vilar. Snacka om återhämtning. :) /Torill

  SvaraRadera
 4. Torill: Ja, det är verkligen skönt att han kopplar av så bra. Han lägger sig att sova trots att han är ensam inne o är helt lugn.

  SvaraRadera
 5. Magic: Han är så sör så...

  SvaraRadera