lördag 30 oktober 2010

Pernillaträning
Tränade för Pernilla på lör. Disco var lite seg, det var längesen som han var sådan. Men Pernilla tyckte han blivit ett snäpp starkare i traven, o det var ju kul.

Började med övergångar, där måste jag vara noga i avsakt. att han sätter under sig. Trav längs långsidan med omväxlande skänkelvik och längning. Gick ganska bra, med bra bjudning.Skänkelvik på diagonalen med omväxlande ställning i och från rörelseriktningen med rakriktning mellan. Där tappade han bjudningen o blev seg. Galopp på volten. Varierande tempo. När jag minskade tempot skulle jag ha tagen bakdel. Gick bra i v varv, men sådär i h.
Fick göra en del avbrott galopp-skritt. Ett par blev riktigt bra, ett par riktigt dåliga...
Trav på volten i lite lugnare tempo. Skall tänka på att rida med "svikt" i steget.
Tur att han nu är klippt på halsen, för han blev svettig. Är inte helt nöjd med passet, kan ju inte gå på topp varje gång....

Ridtips till Sandra o Cobben:
Långsidesskänkelvikning i skritt o trav. Hästens huvud mot väggen. Tvära lite i trav, något mer i skritt. Gå ur o rid rakt några steg ca 2ggr på varje långsida så han inte blir seg. Tänk på att hålla honom rak med yttertygeln så han inte viker sig i bogen. Ytterskänkeln håller fram honom. Dra inte tillbaka innerskänkeln för mkt. Byt varv.

Anonyma citat:
Arbete är nog bra, men det tar bort så förbaskat mycket tid.

2 kommentarer:

  1. Idag är han billig... Skyggade för allt (inkl. skimmel) samt jättebrötig och okoncentrerad. Skänkelvikningarna gjorde han hyfsat så länge han inte glodde på annat. Får nog minska på havren...

    SvaraRadera
  2. Sandra: Vad jobbigt det är när de inte vill koncentrera sig. Han behöver nog ett Janne-pass. Kan du inte tömköra/longera honom så han får "springa av" sig? Positivt att han nu känner sig stor o stark!

    SvaraRadera