onsdag 27 oktober 2010

Shopping + träning
Blev lite shopping i Flyinge. Inte så mycket som det brukar bli. Köpte vita dressyrskydd, Stübben sadeltvål, ett set med Schockemöhle grimma o grimskaft i grått. Janne övertalade mig att köpa ett schabrak i grått med tillhörande lindor, också från Schockemöhle. Disco skulle bli SÅ FIN. Ja, ja vi får väl se...

Lite rapport från Cobben. Han jobbar på och är superpigg, vilket är ett gott tecken. Blir lite brallserier då och då. Sandra känner nästan ingen ömhet längre från v-hovarna, bara någon enstaka gång. Hon skall nu försöka få tag på dressyrtränare, vilket inte är helt enkelt då de flesta är hoppryttare där hon står.

I söndags tränade jag på Hoga. Jättekul att Coftan kom dit också. Janne red henne. Inte så ofta jag ser Annas fina häst.
Disco gick bra o jag fick göra lite travöppnor, öka -minska volten med lite samling. Galopp innanför spåret, enkla byten då jag samtidigt byter varv o fattar ny galopp. Denna övning är väldigt bra o stärker honom i baken.

Fruktansvärt väder idag så jag passade på att klippa Disco på halsen innan de fick gå ut i regnet. Han blev musfärgad där jag klippte. Stod snällt som ett lamm som vanligt. Tog på halstäcket så han skulle slippa bli kall på den kala halsen. Brukar inte klippa mer eftersom våra hästar går ute så mkt o de har inga täcken på natten, så de behöver lite päls.

Som tur var hade jag Janneträning idag, så jag slapp rida i regnet. Disco kändes väldigt fin från början, men jag fick jobba för att hålla h-bogen på plats i v varv. Jobbade på ungefär som i söndags. Jag hade en härlig ridkänsla hela tiden. Fick till ett par riktigt bra enkla byten!
Veterinären på Ale ville ju att jag skulle klättra mer + mer cavaletti o det har vi gjort. Tycker kanske det blivit något bättre med hakningen.

Nu har vi bokat parkettbiljetter till Melodifestivalen i Göteborg. Ska bli jättekul! Hoppas vi kommer iväg denna gången... Förra gången blev vi ju insnöade...

Anonyma citat:
Det som kommer från hjärtat går till hjärtat.

9 kommentarer:

 1. Herre je så snyggt med grått, ja då har du varit i regninga Skåne Brrr det bara regnar och regnar här.
  Kul att du fått biljetter till melodifestivalen och vi håller tummarna så att ni kommer iväg
  Mimmis

  SvaraRadera
 2. Mimmi: Vi hade jättetur med vädret. Det var sol o fint. Hemma var det snöoväder o när vi åkte hem var det ösregn.

  SvaraRadera
 3. Tror grått blir skitsnyggt! Å de vita dressyrskydden ser fina ut, vad är det för märke? Letar skydd till Klivija men tycker det är svårt att hitta enkla snygga vita.

  SvaraRadera
 4. Snygga prylar! Liknande dressyrskydd har jag också,, superbra, bara att slänga i maskinen när de blir smutsiga.

  SvaraRadera
 5. Jättefint set! Jag hoppas du tänkte på att jag snart fyller och att jul närmar sig... ;)

  Jag ska träna för Malin nästa onsdag, gick bort och pratade med henne igår. I grupp blir det men det är väl bättre än inget antar jag. Ska försöka filma honom lite idag när jag rider.

  Kul att du fick till nåra byten! Det kanske har mognat lite för honom nu.

  SvaraRadera
 6. Inger, Anna L: Tack för kommentarer!

  Sandra: Bara snälla barn får julklappar:)
  Vad bra att du ska träna! Vad kostar det? Hoppas det blir film.
  Bytena var enkla, dvs galopp-skritt-galopp. Skall vänta med byten i språnget tills han blir starkare.

  SvaraRadera
 7. Tror också att han blir snygg i grått!!

  SvaraRadera
 8. Anna; Det är Källqvist. Bra med skydd ibland.

  Magic: Kanske janne har rätt då...

  SvaraRadera