fredag 29 oktober 2010

Tömkörning i regnet


Nästa år blir det nya regler vad gäller grönt kort + licenser. Det kommer inte att utfärdas plastkort, utan allt sköts via tävlingsdatabasen. Man kommer inte att kunna anmäla om man inte har löst licens. Skönt att slippa visa upp dem på varje tävling.

Nu har jag börjat använda Life Data Hoof Disinfectant som vet rekommenderade att smörja på den vf hoven som har sprickor och är ful. Det ingår Tee tree oil + jodlösning i den, vilket ska vara bra. Man ska smörja på detta varje dag på hoven för att förhindra angrepp av mikroorganismer som förstör hoven. Ja, ja värt att testa i alla fall.
Måste säga att Back on track skydden har gjort Discos ben väldigt fina. Mycket mindre gallor. Använder dem innan o efter träning. (Alltså ej varje dag).

Fick ju tipset att öka på cavalettiarbete + klättring för Discos patellahakning. Så nu jobbar han mer i töm än förut. Tycker det är lättare att tömköra över cavalettin, jag kan då lätt ändra bommarna. Brukar börja med att leda honom lite i backar som uppvärmning. Undrar om mina bakben också blir starkare????
Sedan ner på ridbanan. Skrittar först på ordentligt fram (marscherar). Går över bommarna. Lite sidvärts. Igång i trav på stor volt båda varv. Jobbar på fram. Galopp på samma sätt i båda varv. Han ska gå i hållning hela vägen, men i en fri form framåt nedåt. Vila på lång tygel. Trav över bommarna. Han får inte bara ramla över, utan skall lyfta benen. Lägger in lite längningar på rakt spår så att han bjuder fram. Vila. Galopp. Får vända in framdelen ofta så inte bogen åker ut. Idag fick han skutta över en bom på ca 30 cm några gånger i varje varv. Han var väldigt fin idag. Lydig, men ändå framåt. Travade med luftiga steg. Detta trots ösregn... Avslutar med att leda ett varv runt åkern som också lutar så han får ta i lite extra.
Jag köpte ett täcke för longering, skrittmaskin osv utan bogar. Det är jättebra! Så lägger jag tömkörningsgjorden utanpå.
Fotot är från i påskas.

Ridtips till Sandra o Cobben:
Vid framridningen. Trava. Runda av hörnen ordentligt så att banan blir som en oval. På långsidorna varva då och då med att gå in mot mitten (x) o sen tillbaka igen ut på spåret. Tänk rak på raka spår, rund o lägre på böjda. Han ska jobba avspänt o vila i steget.

2 kommentarer:

  1. Vart köpte du Life data hoof disinfectant? Meddela GÄRNA mig på modemma@gmail.com :)

    SvaraRadera
  2. Ale Djurklinik sålde den.

    SvaraRadera