söndag 12 september 2010

Disco o Sandra Clear Round 50 cm

Disco o Sandra startade en klubbtävling hemmavid idag i hoppning. Vi anmälde bara till 50 cm Clear Round. Det är så nyttigt för honom (social träning) att komma ut på hopptävlingar, där är alltid liv o rörelse o mycket publik. Han hade mycket att titta på överallt, men det gick över förväntan. En gång åkte svansen upp på ryggen... då blev jag lite orolig för cirkuskonster, men det gick över som tur var...

Disco hoppade utan att riva o jag tror han tycker det är kul att hoppa. Det är ju bara små plutthinder, men det är bra ändå. Sandra är duktig o har bra balans. Synd att inte Cobben kunde vara med. Hans strålfåror är mkt bättre, nu är det nästan bara h fram som är öm o djup. Men fortfarande visar han vara hälta i v varv. Knepigt.

Anonyma citat:
Det är bättre att vara förberedd på en möjlighet o inte få den, än att få en möjlighet o inte va förberedd.


Film kommer senare.

4 kommentarer:

 1. Nämen så roligt!! Å så duktiga de är Sandra och Disco. Gillar verkligen ditt resonemang om social träning Irene! Tänk om fler dressyrryttare tänkte så!!

  SvaraRadera
 2. Anna: Det är ren självbevarelsedrift:) När hästarna är rädda för allt o skyggar så blir det problem. Minns när jag höll på att åka av i Ed pga ett paraply... Så det är bra att visa dem det som de är osäkra på fast i lagom dos!

  SvaraRadera
 3. Hi hi hi - ja inte är det roligt att åka av pga en sådan sak eller få mindre bra resultat heller för den delen. Tror dock att de flesta dressyrhästa kan behöva lite "bus" i form av hoppning oxå som livar upp. Att det dessutom är grymt bra träning som stärker inför dressyren är förstås en bonus.

  SvaraRadera
 4. Anna: Helt rätt! Bra för ryggmuskler, framåtbjudning, koordination o kondition. Alla hästar borde leka med bommar.

  SvaraRadera