lördag 18 september 2010

Skon på igen.Idag kom hovis o slog på sko + sula på den onda hoven. Han tyckte det såg bra ut. Disco har stått inne med bandage o började bli otålig. När skon var på släppte jag ut honom på ridbanan. Huuuuuuu vad han sprang. Visade alla konster han kunde o rullade sig om o om igen. Kunde bara se en svag aning till hälta, så jag hoppas det snart blir helt bra.

Har haft körförbud på transporten. En dag damp ett brev ner att det var körförbud pga att den inte var besiktigad. Vaaaa??? Jag trodde att jag skulle få ett papper med info om när den skall besiktigas, så som man får med bilar. Detta var dessutom första gången pga att den är så pass ny. (Nu 3 år). Katastrof. Jag kör ju flera ggr/vecka o det fanns ingen tid förrän nästan 2 mån. Ringde bilprovningen o bönade o bad, vilket resulterade i en tid inom 1v. Bra.
Så i torsdags var det dax. Allt tekniskt var bra, som tex bromsar, så jag fick blankt papper. MEN DE SÅG EN SPRICKA UNDER!!! Huuuuuuu! Sprickan var framför bommen, där Cobben landade när han hoppade över. Ändå har vi legat under o kollat. Jag är väldigt tacksam att de såg det! Den är nu lagad så golvet är stabilare än vad den var när jag köpte den. Känns skönt! Vill inte tänka...

Såg att Cobbens lillebror Dandini e. Dionysos, (alltså även Discos lillebror) har tävlat 6 ggr med 6 placeringar!!! Dandini är så otroligt lik Disco både till utseendet o sättet. En underbar häst. Han är till salu o jag hoppas verkligen att han hamnar i ett bra hem. Se honom här:
http://www.skogsakra.se/

Anonyma citat:
Nya vänner är som nya skor. Man går bäst med de gamla.


6 kommentarer:

 1. va skönt att de såg sprickan så ni kunde laga den
  o skönt för cobben att få röra på sig igen

  SvaraRadera
 2. Ojdå....vilken tur att dom såg den sprickan!!!Skönt att Disco är på bättringsvägen.

  SvaraRadera
 3. Hovböld verkar vara "grejen" i år. Tror varenda hästägare jag känner har drabbats denna sommar. Skönt att det fixade sig så snart både med böld, besiktning och golvspricka.

  SvaraRadera
 4. Mano, Magic: Tänk att vi kört med den ända sen förra hösten. Gräsligt!
  Jätteglad över att Disco blev bättre så snabbt.

  SvaraRadera
 5. Inger: Jag har också hört flera som har haft hovböld.

  SvaraRadera
 6. är transporten bara 3 år??? Min är 2 år och ska ju inte besiktigas förrän 2012. Kollade upp när min ska besiktigas ( efter att jag läste det du skrev) för säkerhetens skull! Konstigt att du inte fått en kallese till besiktningen tycker jag!
  Mvh Sanna

  SvaraRadera