måndag 13 september 2010

Filmsnutt från hoppningen






Här kommer lite film på Sandra o Disco som skuttar över 50 cm bana.

Idag har jag ringt Ale o bokat tid för att de ska gå igenom Discos bakknän. Han hakar ganska mkt nu, så jag vill ha ett utlåtande vad de tycker vi ska göra. Om det inte behövs operera är jag fullt nöjd. Han har inte ont av det när jag rider. Men jag märker ju att så fort han står stilla en stund så fastnar det. Jag får nästan alltid putta honom lite till sidan innan jag lyfter upp bakbenen, annars får han inte upp dem. Att backa är också svårt. När han stod på boxvila pga hovbölden så blev det genast värre.
Nu är han 6 år o fullt musklad, så detta verkar inte gå över av sig själv.
Det är 2 tävlingar kvar med laget, så det får bli efter det, fram i okt. Om de behöver operera är det ju ok att ställa av honom då.

Anonyma citat:
Det största misstaget du kan göra här i livet är att ständigt frukta att göra ett.

8 kommentarer:

 1. Hindren ser verkligen pyttesmå ut... :)Han skulle klara det dubbla utan problem! Det var kul i alla fall. Hoppas på att kunna få Cobben att börja förstå grejen med hoppning tills nästa sommar så att han också kan vara med. Sofia har lovat att hjälpa mig.
  Bra att du pratat med Ale, lika bra att få det gjort innan vintern så han kan vara tillbaka igen i vår.

  SvaraRadera
 2. Sandra: Ja han skulle klara betydligt högre. Men då måste vi ju träna hoppning på ett annat sätt än hitills. Huvudsaken att ni båda har kul.

  De skulle gå igenom honom o röntga, så får vi se om det blir op senare.

  SvaraRadera
 3. Säger som Sandra att han skulle lätt klara det dubbla utan problem,och 70 cm utan ngn speciell hoppträning;)

  SvaraRadera
 4. Magic. Det har du nog rätt i...

  SvaraRadera
 5. Håller med föregående, att dubbla höjden är säkert nemas problemas! Men så fint det ser ut! Håller tummarna för veterinärbesök!

  SvaraRadera
 6. Anna: Jag vet att jag är feg... Är så himla rädd att han ska skada sig eller tycka att det blir jobbigt. Hoppningen är ju bara ett komplement för att han ska få göra något annat. Hopphäst kommer han inte att bli... Men han var faktiskt klass 1 i hoppning på 3-årstestet!

  SvaraRadera
 7. han ser ut att tycka det är roligt och höjden är ju inte grejen (även om han säkert klarade högre) det är mellan hindrena som hoppning avgörs... ser fint ut

  SvaraRadera
 8. Mano: Håller med dig. Jag är nöjd så länge Disco tycker det är kul.

  SvaraRadera