lördag 11 september 2010

Janneträning





Tränat på Hoga med Disco. Han fick värma upp med lite cavaletti o ett par språng på pyttehinder. Mjuk o fin o blev väldigt lös.

Red på volten i trav. Janne tyckte att v-sidan var bättre men att h-bogen nu åkte ut. Så det blev att ha honom rakare i h varv. Annars var han ok i traven. Gjorde några sidvärts som jag inte var riktigt nöjd med. Även ett par ökningar som var hyfsade. Jag måste ladda i hörnet, inte höja händerna o hålla tag i yttertygeln så blir det bättre.
I galoppen måste jag tänka på att han jobbar i varje steg o inte bara häver sig på framåt i stället.

Red upp LA:2. Oj oj så mkt svårigheter som kom slag i slag...
Började med uppridning i galopp.

Där måste jag be honom om kortare språng. Avbrott till halt, katastrof, fick hela honom i händerna... Skänkelvik tveksam, ökningar ok. Bakdelsvändningar lite stora, ska centrera mer. Galopp + förvänd o enkla byten, SVÅRT i avbrotten. Galoppökningarna ok. Fattningarna ok. MEN så mycket att träna på. Det är ju på kort bana o det kommer slag i slag alla rörelser.
Fast kul att börja träna på ett nytt program!


6 kommentarer:

 1. Bra gjort att ni tränar cavaletti och småhinder! Låter ju väldans spännande och mkt svårt med LA:2! Men så kul med nytt program!

  SvaraRadera
 2. Anna: Visst är jätteviktigt att göra annat än att bara rida dressyr! Bomövningar är jättebra.

  SvaraRadera
 3. Ja det verkar ju inte att "bara" att lära sej ett nytt program:))Tror att med lite träningen på detta så klarar ni det galant med!!!Ni är ju så duktiga både du och Disco:))

  SvaraRadera
 4. Magic: Ha, ha, tack. Ja det är väl bara att kämpa på!

  SvaraRadera
 5. Är så imponerad av utsikten från ridbanan!!! Lyxigt värre.

  SvaraRadera
 6. VK: Håller med dig. Tjörn har en jättevacker utsikt från sin anläggning.

  SvaraRadera