onsdag 22 juli 2009

Janneträning



Tränat på Hoga för Janne.
Janne kollade lite på min sadel. Ser ut som om den är lite hög fram. Ska testa med Sandras sadel som är lite vidare i bommen, kanske är den bättre.

Disco kändes jättefin på uppvärmningen.
Började på volten med kvicka övergångar skritt- trav. Jag får inte dra, måste lätta av i avbrotten. Minskade volten i trav, får ha honom ganska rak, måste tänka på att följa linjen. Inte tappa energin. Lite galoppfattningar från skritt med tempoväxlingar.
Skänkelvik snett igenom till medellinjen, sen rakt fram. ok i båda varven. Trav runt banan, runda ordentligt i hörnen, upp med öronen, aktivera! Ej höga händer, men hålla framme på tyglarna. Han kändes kanon i traven! Bara flöt fram!

Red upp LA:1. Akta så att inte travvolterna blir för stora. Längningar bättre! Skänkelvik måste ta mer i yttertygeln så han blir rakare o tvärar mer. Ryggningen ok. Han går iaf bakåt. Ökade skritten ska jag länga ut mer tygel. Ta tyglarna snabbare. Ut i hörnet. Förbered, tänk öppna, fatta h galopp. Ut i hörnet, upp med inner tygel. Han måste jobba i 10 m galoppvolterna, runda i hörnet, upp med inner tygel, vänd halvt igenom, jobba varje steg i förvänd. Slarva inte vid galoppfatt till v. Ut i hörnet, Upp med innertygeln även i detta varv. Fin galoppökning, men ska försöka att göra ett litet upptag innan avbrott. Vänd rätt upp o halt, stillhet ok.

PUST! Hur i herrans namn ska detta gå att rida på tävling?????????

Men jag måste säga att traven kändes kanon idag o han bjöd fint fram. Så jag är nöjd!

6 kommentarer:

  1. Funderar på om inte sadeln ser ut att ligga för långt fram om man kollar på bild två? Kanske därför den inte kommer ned riktigt?
    Mvh Cissi "sadelpolisen" :-)

    SvaraRadera
  2. Magen är så stor så sadeln åker lite fram...

    SvaraRadera
  3. Låter som Janne kör hårt med er nu förtiden,haha!!Kul när det går bra och funkar det man tränat på.Mindre roligt med att sadeln inte verkar ligga helt ok.

    SvaraRadera
  4. Känns som om vi är en bit från LA-form, men det kommer väl får vi hoppas...

    SvaraRadera