söndag 24 mars 2013

Kurs för Cecilia Brage dag 1


Bokade o betalade denna kurs för länge sedan. Inte trodde man väl att hästen inte skulle vara i full kondition i slutet av mars... Men tyvärr, så är det ju, så egentligen hade jag ingen alls lust att vara med. Kursen hölls på Nordkas gård i Bokenäs. Jättefint ställe.
Cecilia är B-tränare o dressyrdomare. Dömer tom Intermediaire. Tror hon kommer från Örebro. 

Disco gillade INTE att åka färjan över Gullmaren. Han har ju åkt där förr, men nu hade han cirkus i transporten. Hu, gräsligt. Det hela slutade med en avtrampad sko:( Som tur var blev han inte halt, så jag kunde rida ändå.
Cecilia gillade Disco o tyckte han rörde sig med bra takt. Hon fokuserade mycket på mig o min sits, vilket var jättebra. Jag skulle ha skänklarna mkt längre fram o ett stadigare tramp i stigbyglarna. I höger varv skulle jag titta i rörelseriktningen. Vara noga med att inte hamna med vikten på utsidan.

Började i skritt längs spåret med att flytta bogen in ett par steg o sen tillbaka, några ggr i varje varv. Dels för att lossa, dels för att göra honom uppmärksam.
Skritt-trav övergångar. Där ska jag vinkla mitt bäcken men sitta med i rörelsen framåt, får inte luta mig bakåt.
Red med omväxlande ställning utåt-rak-utåt på volten. På 4-kanten fick jag ställa honom utåt på långsidorna med rak kropp. Jag möter upp med andra sidans skänkel.Viktigt att han ställer mellan första o andra halskotan (inte viker sig). Får inte trava för fort. Efter en stund började ryggen svinga o jag fick en väldigt fin ridkänsla. Bakbenen drev o jag kunde sitta o njuta!
Galopp fick jag fatta från trav. Gjorde några övergångar där. Fick "flexa" genom att ställa utåt för att få honom helt rak. Även galoppen blev riktigt fin. När jag travade av honom skulle han ta korta steg, sänka halsen men ändå vara aktiv.  

Trots att färjan hem var hemsk var jag väldigt nöjd med dagen!
 

4 kommentarer:

 1. Förstår att han inte gillar att åka färjan:( Själv lyckas jag ju bli sjösjuk bara på den korta biten,haha:)Men skönt att ridningen kändes bra i alla fall trots transportresan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, oj då, stackars dig att bli sjösjuk... kanske Disco också blir det, men det var spegelblankt...

   Radera
 2. Hur hittade du den träningen? Jag har nära till det stället så vore intressant om det arrangeras fler träningar... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cecilia, jag blev tillfrågad. Prata med Susanne!

   Radera