tisdag 28 augusti 2012

Trigeminusneuralgi?


Har i några dagar haft gräsligt ont i halva ansiktet. Smärtan kommer o går men tar i riktigt ordentligt ibland. Har varit svårt att sova o äta. Det värker i käken, tungan, gommen, tänderna, bihålorna mm. Värsta smärtan är tänderna. Känns som om man dragit ut tänder utan bedövning... Funderade på om jag fått Bältros, men har inga blåsor.
Hade hoppats att det skulle ge med sig, men det har inte ändrat sig så mkt. Jag som aldrig är sjuk har inte behövt söka vård mer än när jag ramlat av hästen o MC:n, men nu var det läge för Jourcentralen. 
Fick ett mkt trevligt o proffsigt bemötande. Så ska det vara! Trolig diagnos: Trigeminusneuralgi. Trigeminus är en nerv i tre delar som finns i kraniet (till ansiktet). Den kan orsaka ordentliga smärtor om den retas. Jag skall få en remiss till neurolog för att hitta ev orskak.

Jag tror det går över av sig själv. Ont krut....

4 kommentarer:

 1. Men kära nån då :( Det lät ju inte bra alls. Har aldrig hört om en sådan åkomma och kan bara beklaga att du har drabbats. Önskar massor av krya på dig och hoppas du får snabb tid till specialister.

  SvaraRadera
 2. Tack, tack! Jag får göra det bästa av situationen. Jag lär mig hela tiden att undvika saker som kan "trigga igång" smärtan, ex varm eller kall mat o dryck...

  SvaraRadera
 3. Var nu rädd om dig, och ont krut förgås lätt av nervsmärta...
  //Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadå, tycker att det är bättre, skönt, tuggar bara på v sida.

   Radera