lördag 18 augusti 2012

Vår första regionala tävling


Idag har vi avverkat vår första regionala tävling. Det var ömsom vin, ömsom vatten. Mest vatten, för det regnade hejdlöst när jag red LB:2. Blev dränkt från topp till tå....

Munkedals Ridklubb bjöd på fina välordnade tävlingar som hölls på Smedbergs gård.
Det var framridning i ridhuset o tävling ute. Fint underlag. När jag red fram inför LB:2 kändes Disco fin o mjuk, men lite seg. Snälla Janne hjälpte mig på framridningen. När jag gick ut för att tävla öppnade sig himlen... Disco var väldigt spänd o var livrädd för transporten där domaren satt. Det var direkt uppridning, så vi fick inte rida på banan innan. Eftersom han var så spänd blev det inget bra travprogram o längningarna var otillräckliga o studsiga.... Men annars var det inga missar o galoppen var ganska ok. 
Domaren Mia Litzén dömde bra, jag höll med om kritiken. Sammanfattningen löd: Trevlig ritt på trevlig, lydig häst. Våga satsa mer i mellangångarterna, men glöm inte att balansera upp honom, slår i sko ibland.
Detta gav 68,00% o vi blev 3:a i klassen av 14 starter. Fick plakett, rosett, hederpris i glas samt grimma. Jättekul! Förutom att han blev tokig då det var dags för ärevarv... Hoppade som en studsboll o kastade sig hit o dit. Han är skräckslagen när ljudet höjs i högtalarna o folk klappar. Synd, för det hade börjat bli bättre o bättre.

Nästa klass var LA:3. När jag red fram hade han prisutdelningen i färskt minne o var väldigt taggad. Han är lite svår att rida då han är sån, för han överreagerar på mina hjälper o vill inte lyssna på halvhalter. Fick rida fram ganska länge, men han lugnade sig inte direkt. Men jag hade hjälp av energin i galoppen, han bar sig väldigt fint o jobbade i uppförsbacke.
Inne på banan var det spänt o han ville bara dra iväg. Samlade iaf en del poäng i galoppen o totalt blev det 66,1%. Domaren (samma) skrev: Spänd i början, men det blev bättre mot slutet. träna mer mellangångarter o upptag.
Vi blev placerade 3:a igen! 9 starter. Helt otroligt, det var många fina hästar med! Priset var rosett, plakett, hederspris samt en grimma till! Men det gör inget, de går åt! Denna gången var domaren förutseende nog att be oss gå ut först innan ärevarvet... Tack!

Jag är väldigt nöjd med dagen. Nu ska jag tvätta alla regnvåta o nedsvärtade tävlingskläder:)
Släppte Disco i hagen när vi kom hem. Han drog en bockserie o galopperade i full fart, så energi fanns kvar...

8 kommentarer:

 1. Man får gratulera!!!Shysst domare som hade det i åtanke!;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Jag blev nöjd över att inte göra honom ännu mer upprörd, så det var jättebra.

   Radera
  2. Grattis.. men varför heter du discodancer om din blogg handlar om ridning?
   Jag har iaf en blogg som heter discodancer.blogg.se haha som du kan svara på..

   men GRATTIS iaf:)

   Radera
  3. Hi, Hi, Tack Majken. Hästen heter Disco Dancer!

   Radera
 2. Grattis! kul att det gick så bra:)

  SvaraRadera