lördag 1 september 2012

Bra Pernillaträning


Pernillaträningen idag gick mkt bättre än förra gången! Eftersom jag tävlat var det en månad sedan förra träningen o det har gjort honom gott att få jobba med samlingen ett tag på olika sätt. Även tömkörningen har nog gjort sitt.

Red på volten hela tiden. Fick börja i skritt med att rida in baken. Jag fick vara på honom hela tiden, men nu fattade han vad han ska göra. När baken är på plats kan jag trava. Han ska då vara "på bakbenen" i igångsättningen. I traven kan jag sedan göra halvhalter o nästan bryta av, för att sedan rida fram igen. Fronten måste vara uppe hela tiden. Gick bra i h varv. I v varv var det lite svårare. Där kan jag ha honom lite utåtställd för att få honom rak. Han var hela tiden på gränsen att "traloppa" för att det var så jobbigt.

Galopp. Började till h. Fina fattningar. Han ska sitta kvar även om jag ändrar tempot. Gick ganska bra. Svårare i v varv. Där är han inte så kvick, så han blev lite gungande.
Förvänd galopp. Fina fattningar. Här skulle jag ta tillbaka innan jag fick bryta av. Svårt! Disco tog i så att han grymtade, stackarn. Han blev väldigt fin efter detta o han fick avsluta passet för att han var så duktig:) 
Jag är jättenöjd att Pernilla märkte förbättring från förra gången.

2 kommentarer:

 1. Kul att det kändes så bra. Alltid roligt när det går framåt:)Måste åke o titta på er snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid kul o inspirerande de dagar som går bra. Man får lära sig att lägga dem på minnet...
   Skulle vara kul att se Coftan oxå:)

   Radera