tisdag 10 juli 2012

Sjuklingar

Måsen vill ha Sandras makrill

Inte så bra med våra pållar. Cobben har varit o fått behandling i leden igen, eftersom han fortfarande är halt. Han fick dessutom Hyaluronsyra som han får i kraftfodret. Hältan har endast blivit marginellt bättre. Fy vad detta är ledsamt.

Disco gick ju omkull i hagen o har varit svullen o halt i hb. Hältan är mkt bättre o man kan bara ana lite stelhet fortfarande. Men det som oroar mig är att han fortfarande är svullen i kotan. Han går i hagen under dagen o svullnaden går bara ner en aning när han är ute. Hoppas nu verkligen att detta ger med sig, Disco som aldrig varit halt (förutom hovböld). Ska avvakta ett par dagar, sedan får jag väl försöka få en tid på klinik o undersöka... Det är märkligt, man har slitit hela året med att få ihop heltidsjobb med långa resor, ridning, träning o tävling. Nu när man har semester o all tid i världen, har man helt plötsligt nästan inget att göra i stallet:(
Kan inte ens högtryckstvätta o måla, eftersom hästarna står inne på natten...
Vill verkligen inget annat än att våra pållar ska bli friska!

Under tiden får jag roa mig med annat, som att åka på sjön, fiska, ut o åka med bilen med cabben nere, shoppa, promenera på diverse strandpromenader mm, dvs sådant som "vanliga" människor brukar göra... 
Men väntar förstås på höväder, så vi kan komma igång med höskörden!

8 kommentarer:

 1. Usch, lider med er. Vet precis hur det känns med sjukliga hästar. Och ett elände brukar aldrig komma ensam heller, snacka om murphys. Håller tummarna för er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja du har ju verkligen fått veta hur det känns med sjuka hästar:( Hoppas nu att Frasse blir helt ok igen. Vad sägs en en trähäst?

   Radera
 2. Så tråkigt för er. Hoppas de snart är full fart på er igen. Du som kommit igång så bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får hålla tummarna! Sofies Nicke är också halt, så nu går alla 3 o vilar i hagen (står inne på nätterna). Ha det så kul i Falsterbo!

   Radera
 3. Vad tråkigt med hästarna! Vad konstigt att Cobben inte blir bättre. Håller tummarna för att de ska bli friska igen!
  Vilka underbara bilder! Helt fantastiska fågelbilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väldigt konstigt, och oroväckande. Han är så pigg o glad o man märker det inte om man inte tar honom på volt i trav. Då är det väldigt tydligt. INTE kul alls.
   Tack, ja, härligt när måsarna (gråtrutar är det väl) seglar över vår huvuden. (Truten har ju röd fläck på näbben.)

   Radera
 4. Fy vad trist med sjuka hästar! Det är väl aldrig bra tajming men sommartid känns extra trist när det ska vara enkelt och roligt att ha häst. Håller tummarna för att de båda tillfrisknar snart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja man går bara o väntar på att allt ska ordna sig. Är så ridsugen...

   Radera