lördag 18 februari 2012

Pernillaträning trots allt...




Trodde aldrig jag skulle kunna åka o träna i morse. De hade lovat snöstorm, ev snöblandat regn. Vår stallplan är som en fin skridskobana, så snö på det hade inte blivit bra. Var helt inställd på att få stanna hemma, MEN hade sån himla tur att det regnade i stället för att snöa. Visserligen en del is att forcera o får köra en annan väg pga halka, men vad gör man inte för en tränings skull(!)

Framridningen gick som på räls, så underbart mjuk o böjlig i hela kroppen. Hur han nu kunde va det efter att bara vara riden på åkern o i skogen...
Började på volten i trav med halvhalter o övergångar. Viktigt att han tog halvhalterna genom att sänka baken. Han fick absolut inte lägga sig på framåt. Gick faktiskt riktigt bra o Pernilla var väldigt nöjd med honom. Han försöker så gott han kan.
Galopparbetet var mest styrketräning varvat med skritt på lång tygel. Jag skulle fatta galopp "på bakbenen" o galoppera väldigt samlat några språng innan jag gick ner i skritt. Därefter samla i skritten o ny fattning. Han var ganska seg i denna övningen, men han gjorde den ok. Hade varit lättare om han bjudit lite mer som han gjorde förra gången.
Avslutade med lite trav. Fick samla o sen rida fram ur det med manken upp o med baken med. Ibland blev det galoppsprång i stället, men när han tog i blev det bra.

Det var inte lika bra som förra träningen (som var fantastisk) men glädjande var att han var bättre i traven.

Sandra har ridit programridning för dressyrdomare på Vretaskolan idag. Hon valde LB:3. Poängen blev ca 67%, men det roligaste var att domaren lovordade Cobben. Hon tyckte han hade 3 mycket bra gångarter o då speciellt galoppen. Kul! MEN. Sandra skulle rida honom rundare i nacken o mer inramad med manken upp. Han behöver jobba mer med ryggen. Sandra fick många bra tips!

Översta bilden har jag snott av Sofie:) Underbar. Disco gosar med henne. mmmmm
Under är Cobben med sitt Back on track täcke

2 kommentarer:

  1. Haha, ja en del vilar sig i form. Spännande väder att köra i...KUL med Sandra och Cobbens fina poäng! Bra jobbat! / Kicki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Måste ha varit mycket "spännande" att köra ner för din isiga backe...
      Cobben är en liten goding:)

      Radera