onsdag 21 december 2011

Fadderbarn!


Jag har blivit med barn!
Dock inget eget, men väl ett litet fadderbarn som bor i västafrika i en SOS barnby.
Det blev en liten söt flicka på 6 år. Fick ett nytaget foto där hon klätt sig fin i en rutig klänning med en rosett i sidan. De skickade också med en beskrivning av henne, hon verkar vara en väldigt duktig o framåt tjej som gärna lär sig nya saker. Man får rapporter då o då hur det går i barnbyn o hur ens lilla barn mår.

I barnbyarna tas föräldralösa barn omhand. Där finns "mammor" som ger dem kärlek o omvårdnad. De får lära sig saker i hemmet o från 7 år går de i skolan. Tillgång till läkare om det behövs.
Känns jättebra att de satsar på barnen, de är ju allas vår framtid. Om de blir utbildade kan de lära o hjälpa andra i sin tur. Barnbyarna finns i 133 länder.

Jättekul att få hjälpa till o det blir en underbar julklapp åt mig själv. Mitt bidrag är 200 kr/mån. Självklart får man säga upp avtalet om man av någon anledning skulle vilja.

Läs mer på deras hemsida:
http://www.sos-barnbyar.se/pages/default.aspx

Någon som redan är en fadder?


2 kommentarer:

  1. Tack det samma önskar dig och din fina häst en riktigt god jul. Vilken underbar fin julklapp du gett till en liten flicka.

    SvaraRadera
  2. Mimmi: Det ska bli kul att följa den lilla tjejen. Det är många analfabeter där hon bor, så det är viktigt att hon får lära sig läsa o skriva.
    Ha det gott!

    SvaraRadera