söndag 17 juni 2012

Uppförsbacke, lightvariant


Idag tittade Janne på mig när jag red. Hade förklarat o visat hur jag tränat för Pernilla. Han tycker också det är dags att Disco kommer mer i uppförsbacke. Man får kräva lite åt gången men ha tänket hela tiden. 
Janne pinade mig i skritten, där är det absolut svårast både för mig o Disco. Får bära fram honom... men när han kommer rätt där o blir kvick i benen blir det mkt lättare i traven. Naturligtvis är det lika mkt en träning av mig som av hästen. Jag behöver också bli kvickare o aktivare i rätt moment o sätta i sittbenen.
Tyckte att Disco gjorde det ganska bra när vi var på volten o Janne var nöjd med förändringen.

Ut på spåret o träna några linjer ur LA:4. Då skulle jag ha kvar tänket med manken upp. Travlängningarna blev ett snäpp bättre o likaså mellangaloppen! Gjorde det lättare för honom när fronten var uppe. I ökade galoppen orkade han inte ännu, så den blev vinglig o på bogarna. Där får han stärkas efter hand.
Naturligtvis fastnade vi i skänkelvikningarna igen. Fick iaf till en som var bra.
Har svårt att hinna få ihop honom snabbt efter ökad skritt o fatta galopp. Det behöver jag träna mer i båda varv. Likaså när han kommer i förvänd galopp i h varv o vid övergången till trav, då krånglar h-ställningen o han lägger huvudet på sned o gapar.

Bra pass. Jag är jättenöjd med Disco, han tar arbetet väldigt fint. Detta är inget jag kan fuska mig igenom, mao vi är vid ett nytt trappsteg som skall besegras...(Hur många djävla trappsteg finns det egentligen) Men kanske är detta ett embryo till schwung i traven?? 

4 kommentarer:

 1. Skönt när man får sån bra hjälp av sina tränare,härligt att det går så bra för er,klart de e ett embryo till mera schvung i traven / Isa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, ja det är verkligen tur att jag har mina tränare!!! Man måste ha hjälp för att komma vidare. Guld värt:)
   Hoppas att traven utvecklas med detta arbetet.

   Radera
 2. Härligt att få hjälp även när Pernilla inte är där och kan "stötta" och svaret på hur många trappsteg det finns........flera tusen miljarder är jag övertygad om;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väldigt bra att kunna få hjälp, speciellt när man oftast rider ensam o inte har någon som kan "slänga ett öga". Tror du har rätt ang trappstegen...

   Radera