fredag 22 juni 2012

Midsommar i ridhuset


Man kan fira midsommar på många sätt... Min började bra med Janneträning på Hoga. 
Vi bestämde att jag skulle rida fram o sedan skulle Janne hoppa upp o känna lite på Disco. Janne har inte ridit honom på flera månader, så det var dags nu. Kul att stå på marken o kolla. Efter att ha känt på Disco i skritt o fått honom att korta steget o samla lite gick han över till trav. Ganska snart började Disco jobba på o lätta upp fram. Man ser ganska tydligt när han kommer rätt för han blir lättare i framdelen o får bättre trav. En riktigt fin travökning blev det dessutom. Bästa jag sett han gjort! Men man märker att det går inte att begära långa stunder med fronten uppe för det orkar han inte. 
Galoppen blev också fin, speciellt h. Janne tyckte det var stor skillnad sedan han red förra gången. Bra!

Nu var det min tur. Höll på en stund för att hitta rätt läge där han jobbar på utan att sänka ryggen eller springa iväg bort från arbetet. Blev ganska ok. Även galoppen var rätt så ok, men när jag hittade takten i traven var det där (h varv) som jag fick bäst känsla.

Sedan var det hemfärd o han stod helt still, härligt!!! Skynda hem för att få allt klart till våra festligheter med gäster på sillunch i trädgården. Vi hade tur, inget regn så länge vi åt. Härligt! Välkomstdrink var jordgubbsvin, sött o gott men viktigt att det är ordentligt kylt!
Jordgubbstårtan åt vi inne för molnen började komma o var oroväckande mörka.

Vilken härlig midsommarafton med träning, gäster, god mat o dryck!   

4 kommentarer:

 1. Vilken pangdag!! Ha det gott i helgen! // hälsningar Kicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha det gott ni med! Nu blir det jobb, Näl idag o US i morgon.

   Radera
 2. Det var en fröjd att rida Didco Dansaren. Svarade bra på hjälperna och börjar äntligen orka komma till samlingstendens. Känns mkt kvickare och med mera sug framåt än när jag redan honom sist. Tror det var sent i höstas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å vad bra! Det är nästan så att jag kan ta betalt för att du får dansa med min min fina Dancer:) Nu när jag ska åka bort kan du o Sandra få slåss om honom, ha ha
   Kanske lite schwung när jag kommer hem??

   Radera