lördag 26 maj 2012

Pernillaträning på Pingstafton utan ridkänsla

Foto: Sofia Björk

Hade tur att jag skulle rida tidigt denna varma dag. Men det var ok i ridhuset faktiskt.
Eftersom jag mest ridit ut Disco efter tävlingen förra helgen visste jag inte alls hur detta passet skulle gå. Vi hade nog tagit det lugnt både jag o Disco, men lite uteridning, klättring o galopp på åkern blev det. Han behöver ju få göra lite annat ibland.

Red fram o Disco var ok. Ganska mjuk. Sa till Pernilla att jag ville ha hjälp med högersidan, annars inget speciellt.
Fick börja med att rida igång honom i ett snabbt tempo. Han skulle "sätta sig" när jag tog halvhalt o sänka kruppan o om han inte gjorde det skulle jag rida fram igen. Jag tyckte han gjorde det ganska ok (efter omständigheterna) men P ville ha mer effekt. Höll på ganska länge med detta i full trav så både jag o Disco blev jättetrötta... Blev egentligen aldrig riktigt bra, så vi fick trava ut på 4-kanten. Då hade jag fin bjudning o jag fick rida FRAMÅT i omväxlande öppna o sluta. Det tyckte jag att han gjorde bra.

Galopp, fina fattningar. Fick galoppera i mellangalopp på volten. Även där tycker jag att han tog i så gott han kunde. Ur detta skulle jag samla o det var svårt för nu var han trött o hade nog mjölksyra. Övergångarna till skritt blev hemska o jag blev dragande i tygeln i stället. Fick göra en annan galoppövning med vänd igenom volten i galopp med enkelt byte. Han gjorde några ganska bra, men jag måste vara på honom hela tiden så att han inte dyker. Tillslut blev han trött på mig o gjorde världens brall....
Red tillslut ner honom i låg djup form i trav på stora spår o han njöt av att få sträcka på sig.

Tyvärr måste jag säga att jag inte hade någon bra ridkänsla detta passet, men mellangalopp på volten samt vända igenom volten med enkelt byte var bra övningar som jag kan träna på själv hemma.

2 kommentarer:

  1. Svårt det där med balansgång mellan när man ska be om mer och när hästen (och man själv) faktiskt inte orkar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är det verkligen! Idag bad jag om för mycket, inte konstigt att han protesterade...

      Radera