söndag 20 maj 2012

Tävling på SotenäsNu verkar det som det äntligen släppt o vi har fått FLYT!!!!

Disco var fantastiskt duktig igår o gjorde sitt bästa igen. Jag är så stolt över honom. Dessutom var det fint väder, trevlig tävlingsplats, välordnat med bra funktionärer, framridningshjälp av Janne o hästhjälp av Sandra. Bättre kan det inte bli!
Nu har han 2 tävlingar i rad visat att han kan LB:2, så nu blir det ingen mer start i den klassen. Hoppas kunna debutera i LA:4 i stället.

Första klassen var LB:2. Disco var lite seg på framridningen o när jag gick på honom gick han bakom hand i stället för att ta i bakifrån. Men inne på banan gick det bättre. Han stod emot lite, men jag var jättenöjd med ritten. Vi fick 66,3% av domare Camilla Berglund o det räckte till seger! Det var 18 startande i klassen. Som hederpris fick Disco ett presentkort på massage hos Hästhälsan Väst i Kungshamn.

Efter att både vi o Disco ätit var det dags för LA:3. Janne hjälpte mig på framridningen. Red i lite lägre form för att hitta bakben o rygg. Bra! Nu kändes Disco bättre o började jobba. På banan var han jätteduktig o kändes riktigt fin, speciellt i galopprogrammet. Janne tyckte att jag skulle rida på bättre framåt i traven. Får tänka på det till nästa gång.
Höll på att ramla baklänges när jag fick kritiklappen, 70,0%!!! Så himla kul. Det som gjorde att det blev så pass bra var att jag fick 8 på båda galoppserpentinerna o där är koeff. 2. Men även stolt över att lyckats få en 7 på ena skänkelvikningen o på mellangaloppen som vi kämpat så med.
Camilla dömde även denna klassen. Blev bara 7 starter pga strykningar. Disco vann igen! Nu fick han fina täcken som hederspris.
Får nästan nypa mig i armen, tänk att han är så duktig min pålle!

Har en viss känsla av att tränaren tycker han är värd en vinflaska igen.... 


12 kommentarer:

 1. För alla er som läser den här bloggen kan jag berätta att Disco Dancers Ryttarinna har LOVAT mig en vinflaska för varje 1:a placering!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va?? Det har du drömt, men ok vill du bli alkoholist så...
   Men fixar du så att jag vinner får det väl va värt en flaska:)

   Radera
 2. GRATTIS!!!!!!!!!!!!!! Du kanske skall säga till Janne att ni kan d e l a en flaska vin (läs champange) efter varje seger! Vill han inte kan jag ställa upp :) // Syrran

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Bra förslag. Eller han bjuda mig?? Du kan få va med o dela:)Sätt igång att tävla igen med Luppan så blir det fler flaskor...

   Radera
 3. Grattis till segrarna! Synd bara om ridlärarn blir alkis:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Du har rätt, det får bli Loka i stället:)

   Radera
 4. grattis, irene, va fin o stolt han ser ut, disco... härligt med flyt men som sagt om de ska va en flaska för varje seger blir de dyrt med sånt flyt ju... och farligt för ridlärarns lever... varannan vatten varannan vin kanske kan funka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lena! Ja, jag tror han var stolt:) Ha, ha, vi får se vad det kan bli till tränaren...

   Radera
 5. Stort grattis till er båda. Vilket flyt ni är inne i. Superkul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna! Ja, det gäller att vara nöjd o njuta för man vet aldrig hur länge det varar...

   Radera