måndag 28 maj 2012

Janneträning


Åkte till ridhuset för att träna lite programvägar (LB:3 och LA:4). Hade turen att vara ensam i ridhuset o det var faktiskt inte så farligt varmt.
Eftersom jag inte alls "fick till det" på förra träningen undrade man hur det skulle gå. Men jag kände när jag red fram att det kändes bra. Janne fick hjälpa mig en stund på volten för att hitta rygg o bakben samt h-ställning.
Red lite LA:4. Många svårigheter o klurigheter i det programmet. Det visade sig att travlängningarna helt plötsligt inte funkade när jag inte hade ett hörn till hjälp...
Jag måste bli bättre på att titta vart jag ska, då blir det lättare för hästen o inte så vingligt.
Galoppen kändes kantig o han var inte mellan hand o skänkel. Egentligen måste jag ha bättre tag på honom under hela programmet. Det blev iaf bättre o bättre.
MEN, jag rider fel väg o glömmer vart jag ska hän stup i kvarten... Vi hann inte med LB:3 denna gången, får bli nästa gång.
Disco blev bättre efter hand, ofta är det faktiskt så. Men vi pressade honom inte o det var skönt att känna att vi jobbade ihop igen. Det får hellre ta lite tid. I slutet hade jag en riktigt fin ridkänsla med uppförsbacke o motorn igång. SKÖNT!

2 kommentarer:

  1. Sist jag tävlade LA:4 blev jag "helt blank" när jag hade sista uppridningen kvar. Fick vackert stanna o fråga dommaren om vägen. -Bara vänd rätt upp o hälsa. Pinsamt är inte ens förnamnet!!! / Kicki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju lurigt för man ska göra halt o rygga - galopp på medellinjen också ju innan hälsning... Lurigt...Tur att domaren kan programmet...

      Radera