tisdag 22 maj 2012

Promenad


Har gått runt i ett lyckorus efter tävlingen. Jag har ännu inte riktigt fattat att det gick så bra. Två tävlingar på rad har han visat att han kan. Så kul att han uppför sig.
Men det är mycket att träna på. Längningarna spec i galopp måste bli mkt mer kraftfulla. Övergångarna efter alla ökningar är svåra o han tappar balansen. Skänkelvikningarna, spec för h skänkel måste bli bättre. Halterna är lite tveksamma ibland. Så tro inte att det är perfekt!!! Fast jag är glad över hans styrka i galoppen o formen är stabil. Travvolterna blir jämna. Jag behöver rida på i lite friskare tempo när jag kommer in på banan, speciellt i travarbetet.
Nu ska jag släppa LB:2 o hoppas vi kan debutera i LA:4 så jag kan få ett utgångsvärde + kritik att träna vidare på.

Cobben är halt ännu. Tröttsamt. Han ska visa upp sig hos veterinären om ett par veckor.

Disco har fått vila helt efter tävlingen o bara gått i hagen o gottat sig men idag tog vi en promenad i skogen. Det var så underbart. Fåglarna sjöng o Disco lunkade fram, nöjd med att komma ut. Jag borstade av lite barr från länden på honom o fick en sån där deja vu, samma situation som för väldigt många år sedan då jag red barbacka i skogen på Docka o det dröste barr ner på hästryggen. Dofterna o fågelsången. Kunde också varit med Karimba o ett antal år sedan. Tänk vad man har det bra som får uppleva det här! 


2 kommentarer:

  1. Lika härligt som ett bra träningspass är en sån stund i skogen med minnen och dofter. Har man två segrar i bagaget är man ju rätt nöjd i sinnet åxå ;) // Kicki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kicki, jo det såklart man är o att solen skiner gör inte saken sämre...

      Radera