söndag 8 april 2012

Träningsvärk


Red i Lysekil idag för Janne. Det var ju i förrgår som Disco fick jobba med traven o det kändes verkligen i hans kropp idag. Igår gick han i lina. Med facit i hand hade det nog varit bättre att rida honom igår i stället för att longera. Han lade sig i min hand o tyckte det mesta var jobbigt idag. Vilken skillnad från fredag!

Vi ville inte pressa honom idag, utan mest rida ur det stela ur kroppen, blev mkt lättridning med rund häst (som gärna lade sig på bogarna...) Jag måste tänka på att runda honom i h varv så att han inte lägger huvudet på sned. Men faktiskt så fick jag några steg då han var helt loss i h sida. Man känner verkligen skillnad. Var lite försiktig med att pressa honom i taven idag för att slippa "traloppen". Men i skänkelvikningen kom det, det är en svår balans. Han måste ju tvära. Man vill att han ska ta i, men inte så att han börjar försvara sig.

Tydligen hade vi jobbat med saker som han behövde, så man får se det positivt att han hade träningsvärk. Nu ska han få göra lite andra saker ett par dagar, ex rida ut, klättra o cavaletti. Blir nog tömmar någon dag också. Sen är han nog fit for fight igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar