tisdag 20 mars 2012

Fiskrullader


Här kommer receptet på den goda fiskrätten jag blev bjuden på.

600g plattfisk (gärna rödtunga)
salt
1 dl kräftstjärtar
100g Cantadou med vitlök o örter
1 msk smör
2½ msk vetemjöl
2 dl vitt vin
1½ dl grädde
2 msk hummerfond
1 msk tomatpuré
0,5 krm cayennepeppar

Salta fisken, fördela ost o kräftstjärtar på fisken. Vik fisken dubbel o lägg i en ugnsform. Smält smöret o rör ut mjölet. Tillsätt vin o grädde, koka under vispning 3-5 min. Smaksätt med hummerfond, tomatpuré o cayennepeppar + ev salt. Häll såsen över fisken. In i ugnen20-25 min i 225 grader. Servera med potatismos o en grönsallad.
Festmat! 

2 kommentarer:

  1. Muuums! Vad det låter gott! Skall genast ge receptet till min man. //Kicki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sätt dig bara i soffan o invänta så kommer Håkan säkert snart med vin o 3-rätters. Han är ju väluppfostrad:)

      Radera