onsdag 27 juli 2011

Tömkörning


Igår var det dags för tömkörning för Disco. Tyvärr kunde inte Sandra vara med, så Cobben fick stanna hemma. Mia började Disco först i h varv i trav. Han såg fin ut o jobbade på bra. Blev nästan lite för energisk bitvis! Hon fick lugna honom lite då o då så att han vilade lite i steget. Han fick också jobba en del i öppna längs långsidan med lite "tramp". Nu tappar han inte balansen, även om han tycker det är jättejobbigt. Galoppen gick fint på volten. Nu orkar han pumpa på på en mindre volt, även om han behöver en del support från Mia. Hon testade lite olika lägen på inspänningen för att se hur det funkade. Han vill gärna vika sig i halsen i stället för i nacken i detta varvet. Mia är duktig som hela tiden fokuserar på bakbenen, var de har huvudet är sekundärt, när bakbenen jobbar o hästen är i balans kommer även hals o huvud i rätt position. Bra!

V varv. Blev väldigt fin i traven på volt o i öppnan. Tycker nästan att han var bättre här än i h varv. Brukar annars vara tvärt om. Galoppen var energisk med bra balans, men han kanske orkar bära upp sig lite mer i h varv.

Trevligt att Mia tyckte att han var starkare o stadigare än förra gången samt lättare att reglera. Hon såg också lite mer muskler! Härligt att höra! (Allt är inte sommarmage).

Måste säga att tömkörningen hjälper mig väldigt mycket i ridningen. Mia kommer åt det som jag har jobbigt med. Disco har lättare att jobba o hitta rätt utan ryttare. När styrkan sen kommer blir det lättare för både honom o mig. Det är dessutom nyttigt att variera träningen. Tror han gillar att gå utan ryttare ibland, men jobba får han göra ändå...

Nu har de fått influensavaccin, så de får vila ett par dagar. Cobben var lite hängig idag sa Sandra.

2 kommentarer:

  1. Åh, vad ni jobbar och tränar. Är så imponerad /Anna

    SvaraRadera
  2. Anna: Tack:) vi brukar träna lite mer på sommaren när hästarna går ute o man får lite mer tid.

    SvaraRadera