torsdag 21 juli 2011

Schwung o lite FalsterboshoppingDet var bra underlag på min ridbana (hade kommit en regnskur), så jag tog Disco i lina. Lade upp 3 st upphöjda cavaletti på böjt spår. Först fick han värma upp på stor volt o lulla runt lite o efter det skritt en stund.

Började med cavalettiarbetet. Han gör detta väldigt bra, speciellt i v varv. Jag brukar börja med normalt avstånd o ibland mot slutet korta av avståndet så han får ta i lite mer. Han blir alltid väldigt lös o fin. Galopparbetet gjorde jag utan bommar. Ökade o minskade volten + även tempot. Gick ok, men han kunde nog varit lite kvickare i fötterna, blev lite slapp ibland. Efter skrittpaus tänkte jag ta lite travjobb på mindre volt. H varv. Oj! Vilken aktivitet! ! Han kom upp i fronten o för första gången för mig fick jag några riktigt fina travsteg med SCHWUNG! Jag blev nästan rörd, han var så fin! Passade på att räta ut o göra några längningar, vilka också blev fina! Så han kan allt den lille gossen. Nu gäller det bara att få honom till detta med mig på ryggen...

Tyvärr fick jag inga schwungsteg i v varv, men man kan ju inte få allt på en gång!

Jag är synnerligen trött på bitande blinningar o bromsar när man rider. Vanliga flugor är inte så allra värst. För att skydda hästarna i hagen är det bara flugtäcken med hals o huva som gäller. Svårare när man rider. Har testat 2 flugsprayer. Fly free ride hjälpte faktiskt lite grann, en stund i alla fall. Renons flugspray hjälpte absolut inget alls på Disco tyvärr. Naturligtvis har jag just köpt en stor flaska, suck. Sandra har ett flugridtäcke. Det är ganska bra, men lite i vägen när man rider + att det blir svettigt under.

Nu har flugäggen (Styngflugan) kommit på hästarnas framben. Säkert tecken i semestertider. Fasligt jobb att pilla bort alla ägg varje dag. Men det får det vara värt. Vill inte att han ska få i sig dem. De syns iaf bra på hans mörka ben.

Handlade lite när vi var i Falsterbo. Skulle vilja gå där i alla affärer igen! Visar en bild på Pikeurtröjan o benskydden. Kanske var det dumt att köpa vita hoppskydd. Man är väl lite skadad som dressyrnörd...

Anonyma citat: Om du går så långt som du kan se, så kommer du därifrån se tillräckligt för att gå ännu längre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar