söndag 15 maj 2011

Debut i LA:3
Idag bar det iväg till Dingles regionala dressyrtävling. Det var debut för oss i LA:3. Gillar det programmet o att rida på lång bana. Disco är väl inte riktigt färdig för denna klassen ännu, men det känns kul att rida ett nytt program o ha något nytt att träna på.

Vi har inte tävlat förut i Dingle. Fungerade bra. Stor grusparkering, ridhus med bra underlag att rida fram i och en bra utebana också med bra underlag. Det som var lite klurigt var att domare + sekreterare satt i ett TÄLT... Ett gönt tält som fladdrade i vinden... DET kan man kalla miljöträning...
Vädrets makter var inte riktigt med oss. Våldsamma skyfall blandat med uppehåll. Jag hade ändå ganska tur, kom en skur när vi höll på att göra i ordning Disco, men när jag red var det uppehåll. Inte råd att köpa fler nya ridbyxor som blivit svarta av sadeln... Såg en stackars tjej vars byxor var helt svarta... Inte kul.

Disco skötte sig väldigt bra idag. Inga rodeoutbrott o ingen svans på ryggen. Skööönt. Han kändes fin men lite loj när jag red fram, fick inte igång honom riktigt, speciellt i galoppen.
Inne på banan fick man rida runt lite innan som tur var. Disco gjorde tvärnit vid tältet. Fick övertala honom länge för att han över huvud taget skulle gå förbi. Jag fick startsignal o fattade h galopp. Fick till en ganska bra uppridning o halt (7). Detta brukar han INTE göra bra. Konstig häst. Snett igenom i mellantrav. Jag fegade o vågade inte klämma på eftersom han förra tävlingen galopperade iväg. (6). Skänkelvikningen blev lam, men han är nog inte bättre än så här just nu så jag var mkt nöjd att få (6). Travvolt 10m till h (7) och till v (7). Detta kan han. Skänkelvikning, samma som förra. (6). Mellantrav, där kunde han ta i mycket mer. (6). Skritt, ökade skritten kändes bra, men seg mellanskritt. (6). Detta brukar han göra bättre. Fattning v galopp. (5). Kändes bra, så jag vet inte varför det inte blev högre, var nog lite segt. Serpentin som han faktiskt gör ganska bra normalt blev inte alls bra. Han bjöd inte fram för han sneglade på publiken mm (6). Mellangalopp, han borde tagit i mer (6). Fattning till h kändes bra (6). Serpentin samma som förra. Öppen i formen. (6). Ökad galopp, han kunde bjuda till mer (6). Uppridningen (7) halten blev i framvikt (6).
Fick kommentaren: Flott häst som rör sig ganska bra men kunde visa mer energi o framåtbjudning för ett högre betyg. Lycka till.

Allt som allt blev det 61,61% o det är jag jättenöjd med. Hade som mål att nå 60%. Nu vet jag vad jag ska jobba vidare med, o nästa gång kan jag gå på honom lite mer o hoppas att han bjuder mer fram.

Tack Sofie för hjälpen!

Nöjd med dagen!

4 kommentarer:

 1. Kanonbra jobbat!

  Veckans övning vi fick göra för Malin: öppna i trav längs långsidorna, innan hörnet - sakta av till skritt i öppnan, räta ut och skritta i samlad skritt genom hörnet. Trava 5-6 steg i kort trav på kortsidan, samlad skritt genom hörnet. Börja öppnan i skritt och gör en övergång till trav och fortsätt öppnan tills nästa hörn osv.

  SvaraRadera
 2. Tack! Bra övning, ska jag testa nästa gång.

  SvaraRadera
 3. Grattis. Det gick ju jätte bra.

  SvaraRadera
 4. Anna: Tack! Nu vet jag vad jag ska träna på!

  SvaraRadera