fredag 20 maj 2011

Böcker

Här kommer lite om 4 böcker som jag har avverkat. Ganska bra allihopa faktiskt.

PRESIDENTENS VAL av Anne Holt
Thriller. USA:s första kvinnliga president förvinner spårlöst vid ett besök i Oslo. Det blir en jakt på en möjlig kidnappare o hela världen följer dramat. Inger Johanne är mammaledig psykolog / jurist o hennes man är kriminalkommissarie o båda dras in i fallet från olika håll.
Spännande o bra skriven!

FROSTNÄTTER av Arnaldur Indridason
Islänsk kriminalroman.
En ung kvinna hittas hängd i sin sommarstuga o man tror först att det är ett självmord. Men allt står inte rätt till o polismannen Erländur Sveinsson börjar gräva i fallet.
Gillar verkligen denna författare. Även om denna inte är den bästa av hans böcker tycker jag den är läsvärd!

EN MÄRKLIG AFFÄR av Peter Robinson
Deckare. Utspelar sig i Yorkshire. Kommissarie Alan Banks hem har brunnit ner o han är sjukskriven o deprimerad. Han har en bror i London som efter många år ger sig tillkänna o ber om hjälp. Brodern är sedan spårlöst försvunnen. Broderns flickvän hittas död. Mycket dyker upp som de 2 bröderna inte visste om varann.
Ganska bra skriven.

BRUDGUMMEN av Joyce Carol Oates (Rosamond Smith)
Spänningsroman. Utspelas i Amerika. Handlar om Matt, en framgångsrik 2-barnsfar som har kommit upp sig i samhället. En ung kvinna som är konstnär försvinner o spåren leder till Matt. Men han kommer en seriemördare på spåren o avslöjas. Då har redan äktenskapet havererat. Gillade boken, spännande, man vill läsa vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar