lördag 2 april 2011

Pernillaträning för mig


Idag var det dags för Pernillaträning. Meningen var att hon skulle sitta upp en stund (det har hon aldrig gjort), men det blev inte så. Berättade om tävlingen. Hon var också förvånad över att han "stökade" så i LA. Det enda vi kan komma på kan vara det att han blev väldigt rädd på prisutdelningen i LB, kanske trodde han att det skulle bli applåder o hög musik igen?....

Började på volten. Idag blev det fokus på MIG. Jobbade med att ha järnkoll på ytterbogen i v varv och att han rundar sig i h. Många övergångar. Galoppen kändes bäst idag, där var han fin.
MEN. Jag måste omedelbart sluta klämma med skänklarna! Detta märktes tydligt då vi gjorde långsidesskänkelvikning. Jag får knö honom åt sidan. Aja baja! Fick ta benen ur stigbyglarna o kicka till om han inte svarar åt sidan eller framåt. Däremellan skall mina ben hänga rakt ner. Likaså när jag rätar ut o ökar på traven framåt, han ska svara direkt! Herregud vad jag slet! Helt slut. Disco fattade vad jag menade o det blev genast bättre... Detta är ju inte på något sätt nytt, jag vet det ju så väl. Dessutom är det så jag har i tanken att jag ska göra, men jag glömmer av mig ibland.
Fick testa en travökning o en skänkelvik snett igenom, gick ganska bra.
Som avslutning fick jag träna på mkt korta halvhalter, bara en sekund, så att han inte hinner bli långsam, bara sätter tillbaka balansen.

Nyttigt pass, men egentligen borde jag ha fixat detta själv, det retar mig. Men jag är jättetacksam att hon tvingar mig att göra rätt, så att jag inte börjar bära runt honom igen!

2 kommentarer:

  1. Låter som ett väldigt nyttigt pass. Känner igen mig i det där med att man lätt blir sittande och kniper med skänklarna.

    SvaraRadera
  2. Sandra: Jättenyttigt för både hästen o mig. Jag brukar ju säga detta till dig, men gör det visst själv...

    SvaraRadera