söndag 3 april 2011

Cobben debuterar i LA:1
Vretagymnasiets Ryttarförening ordnade lokala dressyrtävlingar igår. Det är granne till det stall där Sandra har Cobben, så det var perfekt för henne att vara med där. De hade LB:1 o LA.1 med 40 respektiva 37 starter. Första starten i LA för Cobben. Hon hade som mål att få minst 62% i LB och 60% i LA. Lyckades fint i båda klasserna! Kom faktiskt precis utanför prisplats i LA. Jätteduktigt jobbat av dem!

Så här skriver Sandra:
Summering från tävlingen:
Först ut var LB:1. Framtidningen hölls i samma ridhus som tävlingen eftersom Vretas ridhus är så stort (20x80). Cobben kändes okej på framridningen men var stundvis loj och stundvis kastade han sig iväg då speakern gick igång eller då det kom en låt med trummor, applåder eller dyl.
I programmet tände Cobben till rejält...! Han blev urstark och drog iväg med mig så fort han fick chansen. I mellangaloppen fick jag styra in i väggen för att få stopp. Det var mer skengalopp än nåt annat. Vi fick ett omslag i mellangaloppen, ett taktinslag i ökade skritten samt galopp i traven på ett ställe. En gång började det att applådera i musiken vilket gjorde att Cobben kastade sig. Förutom alla missar fick vi riktigt fina poäng, bland annat 8a på mellantraven. Poängen blev 64,14 % vi kom på en 15e plats av 38 starter. Nöjd med procenten men lite förbannad på Cobben för att han blev så stark.
Det var sedan dax för både min och Cobbens debut i LA:1. Han kändes inte bra på framridningen, loj och okoncentrerad. På banan skärpte vi till oss och lyckades ta oss igenom programmet utan några större missar. Nu lyssnade han bättre på mig, var supernöjd, bättre än jag någonsin trott. Poängen blev 62,11 % vilket gjorde att vi kom 10a av 37 starter. Det var 9 placeringar så lite surt kändes det att inte knipa den sista rosetten, men är riktigt nöjd och glad.

3 kommentarer:

  1. Anna: Tack, det var jättebra gjort o domaren dömde över lag lågt, så poängen var bra.

    SvaraRadera
  2. Bravo Sandra ! Nu är ni på gång :)

    SvaraRadera