måndag 28 mars 2011

Tävling i snöstorm!Jaha, då har man varit med om att tävla i snöstorm. Huga! Tror aldrig jag har frusit så i hela mitt liv!

Tävlingen var i Munkedal så det var nära att köra dit. Hade anmält till LB:1 och LA:1. Det var massor av starter. De har alltid trevliga tävlingar där. När vi lämnade gårdsplanen började det att snöa. Inte bara lite, det VRÄKTE ner, samtidigt som det blåste… INTE kul. Mindes förra tävlingen då vi stod i regn o blåst med en hyperpigg häst. Så ville jag inte ha igen, så för säkerhets skull hade Disco fått gå ute o busa med Nicke på förmiddagen.

Tog ut honom ca 45 min före start o paltade på honom o mig massa överdragskläder. Allt hann dock bli blött ganska snart… Disco hade laddat upp i transporten så han var en vildhäst när han kom ut. Jag hoppade upp o det var rodeo på framridningen, (som var utomhus), herregud att jag inte åkte i backen! Skulle ha behövt rida fram mkt längre. Jag var så frusen så jag kunde knappt få av mig överdragskläderna innan jag skulle in. Både jag o Disco var vita av snö. Snälla Sofie var med o hjälpte mig. Inne på banan i ridhuset lugnade han sig. Programmet flöt på ganska bra, inga missar o vi fick 69,65%. Jag var nöjd o det visade sig att vi vunnit klassen av 35 starter! Fick segertäcke + lite andra priser. Jättekul!!! Inne på prisutdelningen blev Disco vettskrämd när alla applåderade o det var hög musik, så han satte igång att bocka o stack i full galopp, lite otäckt när han gör så.

Nu fick han vila några timmar innan nästa klass LA:1. Skulle starta 19,30 (!). Denna gången red jag fram lite längre o nu var han mycket lugnare o kändes jättefin. Men det varade inte länge. När jag kom in i ridhuset var han toppad o exploderade bara jag kom när honom med skänklarna. När han är på det humöret lyssnar han över huvud taget inte på halvhalter eller förhållningar. Så hela programmet blev en mardröm, där han bara rusade på som en ångvält…. Det kan man inte tro om honom som oftast är så lugn. Det blev inte många poäng, 60,53%. En stor besvikelse. Men sånt är livet. Hästarna går inte på räls… Vi packade in hästen i transporten o åkte hem. Helt genomvåta o kalla. Har inte frusit så på länge. Disco fick ett fång extra hö till kvällsmat så han var nöjd o belåten, glad att vara hemma igen.

8 kommentarer:

 1. Grattis till segern och bra %!!!Ibland hade det ju kanske inte skadat om dom gick på räls....särskilt när dom får för sej att dom är rodeohästar:)

  SvaraRadera
 2. Grattis till placeringen!! Å ja vad säger man, varierande resultat kanske är det som gör det så spännande och utmanande, man vet lixom aldrig :-)

  SvaraRadera
 3. Magic: Tack! Just den där rodeokänslan kunde ju kvitta kanske... Man vill ju inte åka av...

  Anna: Tack! Du har nog rätt i det. Man vet aldrig hur det ska gå, lite av spänningen.

  SvaraRadera
 4. Supergrattis till finfina poäng och vinsten!!! Finns det filmer ? :) Vore skoj att se din 'lugna' vildhäst.

  SvaraRadera
 5. VK: Tackar! Ha, ha, tur att ingen filmade framridningen. Han stod på bakbenen ett par gånger o sen var det blandade småhopp, allt medan han hade svansen på ryggen o fräste hi, hi. Stackars de andra som red fram, inte bara snöstorm utan en vildhäst också. Hade bara fattats att jag åkte av...

  SvaraRadera
 6. Grattis till blågula rosetten !

  SvaraRadera
 7. Veronica o MM: Tackar (o bockar) för gratulationer!

  SvaraRadera