torsdag 10 mars 2011

BöckerHar hört på massor av böcker när jag åkt så mkt på vägarna det sista. Här kommer 6 st av dem. Ganska bra allihop, men tycker nog bäst om Aino Trosells Se dem inte i ögonen.

DÖDEN SKA DU TÅLA av Karin Fossum
Psykologisk Thriller. En roman med kommissarie Sejer. En liten ort plågas av massa konstiga händelser. Tex hittar en mamma sitt barn med massor av blod i sin barnvagn. Mamman tror förstås att barnet är skadat, men det är inte barnets blod. Underliga saker inträffar.
Ganska bra, men jag har läst bättre böcker av Karin Fossum.

DEN ONDA VILJAN av Karin Fossum
Kriminalroman. Även denna med kommissarie Sejer.
Det inträffar ett underligt självmord, men senare dyker ett nytt fall upp o man förstår att det inte var ett självmord. Man får följa 3 män som är helt olika men ändå vänner.
Lite knepig o ovanlig, men ganska bra.

HON SOM TITTADE IN av Karin Wahlberg
Deckare.Kommissarie Claes Claesson ska bli pappa för första gången trots att han börjar bli till åren. Men det händer saker på hans jobb som han måste ta itu med. En läkare blir påkörd o dör när han åker skidor. Ett självmord eller mord? Det visar sig att läkaren blivit mobbad av sina kollergor. Ännu en person dör o en härva nystas upp.
Denna boken gillade jag. Spännande o fängslande med många intriger.

MAISIE DOBBS av Jacqueline Winspear
Utspelar sin i London på 30-talet. Maisie är privatspanare o löser fall som inte polisen klarar av. Under kriget arbetade hon som sjuksjöterska o blev förälskad i en man som sedan försvann. Hon besöker ett hem för krigsskadade, men upptäcker att allt inte står rätt till.
Bra bok! Lite annorlunda, läsvärd bok om en duktig kvinna.

SE DEM INTE I ÖGONEN av Aino Trosell
Spänningsroman. Utspelar sig på Högfjällshotellet i Sälen. En man blir skjuten på en kongress. En kvinna har tagit jobb som städerska där men får allt mer o mer ansvar o blir involverad i händelserna. Konferensen fortsätter trots allt.
Jättebra! Bra skriven, men vill bara läsa mera! Rekomenderas varmt!

HJÄRTATS MÖRKER av Jonas Moström
Deckare. En död kvinna hittas av några barn som leker i skogen. kvinnan har blivit stryp o det ser ut som ett sexmord. Kommissarie Johan Axberg vid Sundsvallspolisen försöker lösa fallet.
Ganska bra o läsvärd. Inte så mycket mer att säga om den.

2 kommentarer:

  1. Läser du bara om mord nu för tiden? ;)
    Flera av dem som verkar spännande.

    SvaraRadera
  2. Sandra: Hi, hi jag det har blivit mycket mord det sista. Får väl försöka hitta någon roman som omväxling.

    SvaraRadera