lördag 5 mars 2011

Pernillaträning
Efter att ha ridit själv utan tränare ganska länge nu var det lite nervöst. Pernilla skulle träna på Hoga, så jag åkte dit. Blir nu mkt körning med transporten igen eftersom jag inte har tillgång till vare sig ridhus eller ridbana (isbelagd).
Tydligen hade jag inte lagt mig till med så många olater som tur var. Pernilla tyckte han såg bra ut!
Fick börja med övergångar skritt-trav-galopp på volten. När han ska komma igång i början på passet får jag inte vara FÖR snabb, utan rida en stund o hitta balansen innan jag gör en ny övergång. Han kändes fin o jag kände att jag hade koll på ytterbogen.
När han började komma igång fick jag göra långsidesskänkelvikning i trav, 2 på varje långsida med en rakriktning o ökning emellan.
Galopp. Började på volten. Fin balans. Tempoväxlingar utan att han faller isär. Ut på spåret. Svag öppna. Ur detta ska jag ta tillbaka några steg. Måste då först tänka att jag ska aktivera honom innan upptaget. Får absolut inte bara dra i tyglarna. Ej heller hålla på allt för många steg, utan rida fram försiktigt igen, sedan göra om allt osv. Funkade riktigt bra! Tycker att han accepterar förhållningen bättre nu utan att lägga sig i mina händer när jag aktiverar. Gick nästan bäst i v varv.
Trav på volten. Nu ska jag göra supersnabba små tempoväxlingar i trav, bara ett par steg o inte mkt. Oj, vad jobbigt... Disco blev jättefin o Pernilla sa att han jobbade på fint bakifrån, så vi slutade.
Roligt pass o jag är supernöjd! Kul att komma igång. Disco var nöjd han med. Han har nästan helt slutat med bakutsparkar. Skönt.

Berättade för Pernilla om mina problem att få honom mer samlad, bära mer vikt. Hon tyckte att tömkörningen var en bra idé. Men jag skulle inte alls oroa mig, ibland står man stilla LÄNGE i utvecklingen. Hon hade en 9-åring som också hade jobbigt att samla sig. Så hon var inte orolig. SKÖNT!

Vet inte om det bara är tillfälligt men de sista gångerna vi kört honom har han stått som ett ljus! Verkligen härligt. Inte har vi ändrat på något heller...

8 kommentarer:

 1. Kul med träningen och skönt att han stått still i transporten *peppar peppar*

  SvaraRadera
 2. Anna: Idag känns det bra! hoppas det varar ett tag...

  SvaraRadera
 3. Va roligt att träningen och transporteringen gick bra!Pernilla är ju en sån bra tränare och är så positiv i hela utstrålningen så man blir ju glad bara över att se henne;)

  SvaraRadera
 4. Magic: Ja, Pernilla är väldigt positiv o det behövde jag nu efter en djup svacka...

  SvaraRadera
 5. Jättekul att det gick bra, både med träning och transportering.
  Äntligen lite sol i sikte också! Nu hoppas vi på en härlig vår!

  SvaraRadera
 6. Sandra: Ja, det var kul att höra att Pernilla var nöjd med honom. Håller med dig, hoppas på en solig vår!

  SvaraRadera
 7. Sv; Hej! Vad kul att du gillar bloggen :) Hade gott!

  SvaraRadera
 8. Maria: Hej, välkommen hit. Kommer att kika in på din blogg då och då!

  SvaraRadera