fredag 11 mars 2011

Massage!
Disco har fått en present av mig. En timmes massage! Det var första gången han blev masserad. Marit Solesvik som för många år köpte häst (Ringo) av mig var här. Hon är seriös o har lång erfarenhet.
Eftersom det var första gången började hon med att fråga hur han fungerar i ridningen, ev problem osv. Sedan masserade hon igenom hela honom från topp till tå. Han brydde sig inte speciellt mkt, stod mest o gnagde på mig.
Marit tyckte att han generellt sett var mjuk i musklerna o ganska liksidig. Hittade inget så där uppseendeväckande som tur var. Men ett par småsaker observerades. En spänd liten muskel på h sida halsen. När hon masserade där blev det varmt.
jag berättade om hans patellahakning o hon kunde märka lite grann av det, en muskel som ofta visar sig hos patellahästar, men hon tyckte inte det var anmärkningsvärt.
Övrigt som hon skrev i protokollet var att han var lite fast vid bogbladet på v sida. Detta troligen efter hovbölden. Han är lite "tom" bakom sadeln, där behöver han få mer muskler. Tips att galoppera ute i lite högre tempo.
Marit rekommenderade mig att stretcha frambenen efter jag ridit. Först lyfta fram benet vinklat o sedan hålla i hoven o sträcka framåt o lite uppåt.

Ska låta henne känna på honom efter 1-2 mån, så får vi se om hon märker ngn skillnad.
Passade på att fråga om synpunker på fårskinnspadd/vojlock samt Back-on-track produkter. Hon tycker att båda är bra och funkar. Kul med synpunkter från seriösa människor som har erfarenhet.

Idag skall han vila pga massagen o i morgon ska han ta det lugnt o ridas ut. De kan få träningsvärk efter en sån här lite grundligare genomgång.

Idag ska Sandra GÅ med Cobben till en klubb som har programridning idag o senare i mars en dressyrtävling. Det är flera km dit men Sandra vågar inte köra honom, även om jag tror att det hade gått bra. Håller tummarna för att allt fungerar o att han gör ett bra program. Får man över 55% kan man köpa en clear roundrosett. Hon ska rida LC:2 och LB:1. Spännande!

5 kommentarer:

 1. Vilken skön present Disco fick!Kan nog kanske förstå Sandra litegrann,men så småningom får hon nog ta "tjuren i hornen"...

  SvaraRadera
 2. Magic: Jag hoppas han tyckte om det. Jag är glad att jag fick reda på hur hans muskler mår. Cobben måste ju förr eller senare åka...

  SvaraRadera
 3. Jag skulle våga köra honom 5km men eftersom jag varken har bil eller transport blir det för krångligt och dyrt. Lite motion skadar varken mig eller Cobben och är helt gratis.

  SvaraRadera
 4. Mano: Det kommer säkert att bli fler gånger!

  SvaraRadera