lördag 29 januari 2011

Härligt ridväder


Har varit skönt väder att rida i nu ett tag. Mellan o och -10 är helt ok. Hästarna har gått i hagen o lapat sol. Härligt. Lite ljusare o längre dagar. Kanske blir det vår i år med.

Disco fortsätter att jobba enligt min plan. Har backat tillbaka för att känna var det brister. Märker att alla övergångar gör gott, han börjar bli starkare igen, men jag är ännu inte helt nöjd med halt från trav. Blir lite för många steg. Varierar tempot mycket i trav o galopp. Har inte kortat ihop galoppen mer än några sekvenser då o då. Han gör det ganska ok på den här nivån. Vågar att rida lite sakta i trav ibland, även om han inte är 100 aktiv, måste han lära sig att gå lite långsammare. När jag har honom i lina kan man få fram lite schwung nåt steg då o då.
Det jag saknar nu i ridningen är lite mera framåtbjudning.

Idag blev det jobb i lina med cavaletti. Väldigt nöjd med honom. Löd minsta vink. Han fick galoppera in på liten volt o det är förstås lättare utan ryttare.
Cavalettin lade jag på volt, så att jag kunde variera mellan långa o korta travsteg.

Vi trivs så bra i nya stallet, kanske blir det en månad till...

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig vinterbild,men jag vill också väldigt gärna ha vår nu!!

  SvaraRadera
 2. Magic: Ja, tänk när man kommer fram i april, härligt.

  SvaraRadera
 3. visst är det så att man gärna vill ha hästen sådär framåt och elastisk som den kan bli på töm eller i longerlinan ? (och i vårt fall, även i vagnen) Jag blir så besviken på mig själv när det inte fungerar på samma sätt när jag sitter på, den felande länken är ju jag.. har liksom inget att 'gå' på för att komma över det hindret. Har dina tränare gett några tips ? :-/

  SvaraRadera
 4. VK: När vi ryttare sitter på rubbar vi ju hästens balans. Det blir genast svårare. Vi får försöka sitta stilla i balans, samtidigt som vi måste inverka. Detta är INTE lätt....

  SvaraRadera