onsdag 2 februari 2011

Tömkörning med filmsnutt

Mia med de "magiska händerna" har varit o hjälpt mig med tömkörning av Disco idag. Fattar inte hur hon bär sig åt, bara hon visar sig blir Disco vaken o alert. När jag tömkör måste jag påminna honom om att han måste arbeta... Härligt att se när det funkar!

Det som var ännu roligare var att höra att hon tyckte Disco var bättre än förra gången. Lyssnade bättre på halvhalter. Jag tyckte också att det var bättre än förra gången, såg ut som om han orkade mer. Han var väldigt fin att se på så jag njöt! Mia balanserar bra mellan spänd-avspänd o han svarar bra.
Dagens övning bestod bla av att försöka få honom aktiv o balanserad i en mer samlad trav. Svårt för han tappar balansen o vill hellre galoppera. Alla galoppfattningar från skritt har nog gjort honom lite starkare där än i traven. Där har vi att jobba vidare på.
En sak jag funderar på är att han var bäst i h varv för Mia. När jag rider är han bäst i v. Hmm.

Använde mina nya lädertömmar o de var underbara, mycket bättre än de i textil. Hoppas snart min nya tömkörningsgjord kommer som jag skickat efter. Jag har inte kunskap nog att samla honom så som Mia gör, men jag kan göra sånt som jag klarar av, ex jobba in på liten volt några varv så han får ta i, sen ut igen, i både trav o galopp. Likaså ska jag trava cavaletti o höja upp dem lite, samt travhoppa låga hinder.

Skönt att få lite positiv input, jag gillade det jag såg.
Längtar redan till nästa gång!

5 kommentarer:

 1. Härligt att han ser så avslappnad och nöjd ut!
  Idag var "räsercobben" i farten igen... (det knakade i ridhuset för att det blåser...)

  SvaraRadera
 2. Sandra: Cobben rör sig väl inte så mkt i hagen, så han tar ut det på dig...

  SvaraRadera
 3. Som vanligt så är Disco såååå snygg, och vad fint det går heja på...*ler*

  SvaraRadera