söndag 23 januari 2011

Summering av 2010Skall försöka summera ihop vad som hände mig på hästfronten 2010.
Det var ju en väldigt sträng vinter, så vi kom inte igång med ridningen ordentligt förrän i slutet av mars. Blev en lång period utan träning.
Lite roliga saker hann vi med. I feb åkte vi o tittade på Gothenburg Horse Show. I slutet av mars åkte vi till Tullstorp o hingstvisningen där, dagen efter var det Kyra clinic. En superhelg!

I april startade vi på en tävling i Lysekil. Hästarna var inte färdiga, men eftersom det var så nära ville vi åka. Disco startade LA:1 o Cobben LB:1. Disco var helvild o var mer i luften än på marken. Hällregnade på framridningen... Blev inga placeringar.

Fram på vårkanten började vi lite försiktigt med galoppombyte på båda hästarna. Cobben gjorde några fina byten med Janne direkt, Disco var det svårare för. Janne fick till några helt ok byten, men Disco blev "knäpp" o bara ville sparka bakut hela tiden, så vi lade ner det jobbet tills han blir starkare.
Hade även problem i transporten när jag körde. Han levde rullan så det var gräsligt att köra. Blev så småningom något bättre i alla fall.
I maj kom Stefan Jansson o hade träning. Jättekul! Tyvärr blev det bara det tillfället på hela året. Saknar honom.

Min dressyrsadel började ligga sämre o sämre, så jag beslutade mig för att köpa en ny. Efter mycket letande o testande bestämde jag mig för en ny Albion med smalt säte. Blev ett lyft för både mig o Disco.

I juni var Sandra med på Clear Round klubbhoppning med Disco som gick jättebra o de fick en clear round.

I början på juli åkte jag o Sandra till Falsterbo. Underbart väder o fina hästar!
Efter ett långt tävlingsuppehåll åkte jag till Tjörn o tävlade. Vi var lite ringrostiga, men fick med oss en rosett hem.

Cobben började visa hälta då o då. Efter vet. besök o hovslagarbesök kom vi fram till att det var strålröta. Stackarn hade jätteont. Nu började ett jättejobb med att varje dag tvätta o spola alla strålfårorna. Hältan satt i länge, ända fram på hösten. Så det blev inga mer tävlingar för Cobbens del.

Åkte o tävlade i Ed för första gången. Ösregn! Disco var på tårna o levde rullan. Lång bana o det var kul. Blev en placering i LB:3.
I aug var det tävling i Bengtsfors o Ljungskile. Placering i alla klasserna med poängrekord i Ljungskile 75,26% o vår första 9:a i protokollet i LA:1.
I sept var Sandra med på Disco i en Clear Round igen o det blev igen felfritt.
Blev tillfrågad om vi ville vara med o tävla lag div II o det kunde ju vara kul. På Tjörn blev vi placerade i förklassen o vann i lagklassen, laget kom 2:a.
Efter detta blev det vila för hovböld.

Cobben åkte med lastbil till Linköping o det hela avlöpte bra. Skönt. Men synd att inte ha honom här för mig, men förstås bra för Sandra.

Vi debuterade i LA:2 i lagfinalen i Kungälv. Disco var hyperladdad, men det blev iaf en placering i förklassen. Totalt kom laget 3:a, vilket var jättekul. Nu var tävlingarna slut o jag åkte till Ale för att kolla Discos hakning. De böjde alla ben o kollade bakknäna, men tyckte inte vi skulle operera. Skulle ändra lite på skoningen o trava mer cavaletti + klättra. Köpte Back-on-track skydd för gallor i kotorna bak.

Som vanligt åkte vi ner till Flyinge på Avelsshampionatet. Härligt att se alla fina unghästar.
I november kom rejält med snö o jag bestämde mig för att försöka få plats i stall med ridhus. Flyttade Disco till Smedberg i dec. Vi trivdes jättebra!
Fick hjälp av Mia Söderberg med tömkörning, inte alls dumt.

Janne har förstås tränat oss i ur o skur o ibland har vi även tränat för Pernilla.
Sammanfattningsvis kan jag säga att det varit ett härligt år med många ljusglimtar o goda resultat på tävlingar. På 16 starter har det blivit 11 placeringar + två placeringar för laget.


4 kommentarer:

 1. Vad det händer mycket när man ser det sammanfattat sådär..! Ibland känns det som att det inte händer något men det gör det ju verkligen. Bara 1 endaste start för mig och Cobben förra året, jag hoppas VERKLIGEN det kan bli några fler i år. Både jag och Cobben längtar nog lite efter att få komma hem till sommaren.

  SvaraRadera
 2. Sandra: Håller med! Fattar inte hur vi hunnit med allt! Vi får hoppas att Cobben får vara frisk så att det kan bli lite fler tävlingar i år. Ska bli skönt att få hem er framåt försommaren, då blir det hårdträning...

  SvaraRadera
 3. Vilket händelserikt år!!
  Lycka till på tävlingsbanorna även detta år!

  SvaraRadera
 4. Inger: Tack! Konstigt när man ser tillbaka, det känns inte som om det händer så mycket. Men när man väl sammanfattar blir det ju en del ändå.

  SvaraRadera