fredag 17 december 2010

Snö o isJag valde rätt tid när jag bokade stallplats! Här är så halt att det knappt hade gått att rida ut alls. Idag var det bara Disco som kunde gå ut i hagen för han hade broddar. De andra hästarna stod kvar inne. Svall is på stallplanen. Nu snöar det uppe på detta, gör ju inte det hela direkt bättre... Vilken vinter! När jag åkte hem från stallet låg det en buss i diket. Hu.

Disco har känts väldigt fin denna veckan. Fin i båda sidor o jobbar på bra. Tycker galoppen börjar bli bättre. Måste tvinga mig själv att träna mer på skänkelvikning, där är det inte bra än. Baken släpar efter...
Jobbade i töm en dag. Märkte att han lärt sig av tömkörningslektionen för han var jätteduktig. Han fick även gå över cavaletti, vilket han också gjorde bra.

Idag tränade jag lite fattningar från skritt o trav på 4-kanten. Förvänd galopp funkade bra. Ett par steg i sluta, blir lite segt. Ska träna i morgon, ska bli kul!

Rapport från Cobben:
Malinträning: berättade för henne att vi haft lite bekymmer med vänster sidan + att han inte riktigt lyssnar på mig (lat). Jag skulle vara noga med att successivt ställa igenom till vänster så att han verkligen stretchar ut yttersidan. Skulle höja handen uppåt samt mot mig försiktigt. Energin var det inga problem med idag, de hade julavslutning i andra delen av ridhuset (ridhuset är ju 20x80 så de delar av) och där pratade de i speaker samt applåderade mm så cobben och jag spenderade den första kvarten på passet med att skena runt i full galopp. Han lugnade sig sedan när de gått. Fick träna på öppna i trav och galopp på både rakt och böjt spår. Det märkliga är att han gör det mycket bättre i vänster varv än i höger varv (???). Även skänkelvikning längs långsidorna i trav och galopp. Blivit mycket bättre. Över lag tyckte hon inte att vänstersidan såg så illa ut som jag beskrev samt att galoppen var bättre, mer reglerbar nu. I galopparbetet skulle jag passa mig för så att jag inte viker överkroppen. Han blev mycket trött (och jag med) men kämpade på väl och "dog" inte helt som han kan göra. Jag är nöjd, har fått lite tips och uppmuntran, det gör alltid gott!

En av tjejerna i mitt "nya"stall gjorde jättefina pepparkakor till oss alla på Lucia. Gulligt av henne!

7 kommentarer:

 1. usch för is... det är inte roligt alls, tur att du ha tillgång till ridhus och härligt att du trivs så bra!

  SvaraRadera
 2. Aaaah så LYXIGT med ridhus! Jag är inte aaaals avis :-)

  SvaraRadera
 3. Mano o Anna: Nu är det verkligen lyx med ridhus. Inte lätt för hästarna att springa i hagen när det är så mycket is. Å nu snöar det. å snöar...

  SvaraRadera
 4. Ja det här snöovädret är ju inte helt roligt när man har häst alla ggr....Tur för ridhus så att man inte behöver oroa sej för att man ska halka och "slira" runt på ridturerna.

  SvaraRadera
 5. Magic: Visst, o det är bra att hästarna får jobba lite på "fast mark", de spänner sig när de halkar.

  SvaraRadera
 6. Skönt att ni trivs du och Disco. Roligt med rapporter från Cobben. :)

  SvaraRadera
 7. VK: Jättekul att Cobben är igång. Hoppas hovproblemen aldrig kommer tillbaka.

  SvaraRadera