lördag 4 december 2010

Äntligen!

Får nästan nypa mig själv i armen. Disco står nu uppstallad på fin anläggning med RIDHUS. Vi kom iväg till slut, slirade upp för backen, men det gick! Typiskt nog kom ett rådjur i vägen, men trippade över så vi slapp stanna. Då hade det inte gått att komma igång igen.
Disco verkar trivas alldeles utmärkt. Han står o kollar in de andra hästarna o följer allt som händer i stallet. Helt avslappnad. Åt förstås upp vart enda strå av det hö som låg inlagt. Mitt på dagen lade han sig o tog en tupplur. Skönt att han är så cool. Ville dock inte släppa ut honom i hagen första dagen.
När jag installerat hästen gick jag på upptäcktsrunda på anläggningen. Fint ridhus 20x40 med bra underlag. VARM sadelkammare, underbart! Slipper nu att ta in allt som blivit fuktigt i min källare. Toaletter med värme. Spån o hö finns lätt tillgängligt. Skrittmaskin finns, men nu fastfrusen. Ordning o reda i stallet. Härligt!
Hästarna får mat 4 ggr om dagen o vi hjälps åt så att alla får samtidigt. De går i hagen från ca 9 till 15.

Disco har inte gått så mycket på sista tiden, så det blir lite att "börja om". Första dagen tog jag det bara lugnt, travade under lättridning, lite lösgörande o tempoväxlingar. Galopp i lätt sits. Serpentiner i trav. Lite spänd o pigg, men helt ok.

Hade bokat Pernillaträning, men fick avboka pga väglaget. Får nog hålla mig här nu under denna månaden o njuta av att jag slipper ut o köra för att komma till ridhus.
Janne kom idag o tittade på mig när jag red. Han ville ha lite mer power o jag får inte nöja mig med "nästan bra". Red några öppnor som blev väldigt fina. Kändes bra efter omständigheterna. Vi pressade honom inte. Ganska bra i h galopp, men han tappar farten då jag ber om något. I v varv galopp gick han fint undan för skänkeln på volten, men han ville hela tiden skjuta ut bogen o ville inte riktigt bli rak. Trots nästan -20 grader gick det bra att rida o jag hörde inte Janne klaga heller(!) Disco fick vita mustascher o frost i morrhåren...

Efter att ha skrittat länge o sedan ätit lite hö var det dags att gå ut i hagen för första gången. Alla hästar har egen hage. Disco fick en stor fin sommarhage, som han invigde genom att galoppera runt i full fart med svansen på ryggen... Lugnade sig tills snöplogen kom, då var det full sprutt igen. När lunchhöt kom ut blev det dock lugnt!

Måste säga att det är väldigt trevlig atmosfär i stallet o jag har blivit väldigt bra bemött. Alla har gjort allt för att vi ska trivas (o lära oss allt om rutiner osv), det är jag jättenöjd för! Ska bli riktigt roligt att ha honom där.

7 kommentarer:

 1. va roligt för dig o disco med...trevligt ser det ut och verkar vara, hoppas ni trivs för nu gnäller jag lite men det är som ett gissel det där med stämningen i kollektiva stall... (vi har ju tyvärr o haft en del gnisselfolk i vårt stall vi nu för ett tag sen... jag brukar ju inte "haka på" tjafset jag men det känns ju av ändå, i luften... tråkigt och dumt me sånt, för det handlar oftast om minisaker som ingen borde bry sig om... ibland kan det ju gälla större grejer men oftast finns lösningar om inte tantbebisarna sätter igång...ooops) lugnare nu iaf och första intrycket brukar ju stämma så ni kommer säkert att trivas båda två. Passa på o träna nu, och njut av ridhus denna fimbulvinter

  SvaraRadera
 2. Mano: Tack för kommentaren. Min fasa är att det ska bli ovänskap, gnäll o prat bakom ryggar. Känner på mig att det inte blir det i detta stallet. Det är "trygga" människor som arbetar för hästarnas bästa utan egen prestige o revirtänkande. Känns skönt. Hoppas de korrigerar mig om jag skulle göra något fel, så att jag kan rätta till det.
  Har tyvärr sett mycket tråkiga situationer på ridklubbar. Man har ju ett gemensamt intresse, så man borde ha kul tillsammans o hjälpas åt och stötta varann så gott det går i stället för att intrigera.
  Bra att det är lite bättre nu i ditt stall.

  SvaraRadera
 3. Härligt att ni kom i väg. Lyxigt!

  SvaraRadera
 4. Lycka till med träningsperioden i nya stallet. Låter jättehärligt och lyxigt. Har själv många års erfarenhet av att stå i stall där många människor skall samsas och visst kan det gnabbas folk emellan, men jag tror ändå att det blir vad man själv gör det till. Tror säkert du kommer få en superfin vistelse.

  SvaraRadera
 5. Anna o VK: Tack, nu kan jag fokusera på träningen o behöver inte titta på 5-dygnsprognoser o väderkartor. Hi hi, behöver inte ens gå ut för att komma till ridhuset...

  SvaraRadera
 6. Åh så härligt det låter!! Ska bli roligt att höra mer. Skönt att resan gick bra och att Disco verkar trivas!

  SvaraRadera
 7. Anna: Jag är jättenöjd att Disco trivs, det är ju så viktigt. Hoppas vi kan ta ett steg framåt i ridningen.

  SvaraRadera