måndag 29 november 2010

Nytt försök (?) med ridhus + Cobben hoppar


Nu blir det ett nytt försök med ridhuslyx. Har iaf bokat plats i dec i ett stall i Munkedal, några mil hemifrån. Fint stall o hagar, bra ridhus, men två nackdelar. Det är DYRT!!!!! Höll på att ramla av stolen... Andra nackdelen är att ridhuset är mycket uppbokat. Men vad gör man inte för att få rida i inomhus....

Nu är det så att det finns ett krux till. Jag kommer inte upp med transporten för backen hemma pga snö o ishalka. 1 dec är på ons, men jag kommer troligen inte iväg förrän på lör. Suck. Om det ens går då. Tydligen är ett nytt oväder på gång.

Sandra har tränat hoppövningar med Cobben. Han sköter sig! Har nu förstått att bommar ska man ta sig över, inte dra med sig.


Lite mysigt har det nu blivit hemma med alla ljusstakar o julstjärnor. Julgardinerna kom upp + lite övrigt adventspynt. December brukar gå fort.

Trotsade snöstormen o hade en trevlig kväll med kompisar på resturangbesök. Alltid lika trevligt att träffas o sitta länge o prata. Jag beställde vitlöksbröd till förrätt, fisk o skaldjursgryta med aioli o kokt potatis till huvudrätt. Kaffe. Jättegott! Enda jag skulle vilja ha mer så var det lite färska grönsaker till. De som beställde kött fick det.

Idag har det fortsatt snöa tidvis. -9, blåser. Är det verkligen november? Har fått sätta värmaren på i stallet så inte vattenkopparna fryser. Men det är bra nu när det är fruset för hästarna kan gå i sommarhagen. Blir lite roligare än att gå på ridbanan. De har fått en hög med grenar att gnaga på o det gillas.

9 kommentarer:

 1. ja han kom tidigt i år, kung bore, men det är väldigt vackert förstås... fint i hagarna också, hästarna tycker verkligen om vädret... bara när det blåser nordliga vindar som de ser ut att vilja komma in tidigare... och då kan de ju få det men sen vill de ut igen...
  vi ska också fixa lite grenar... det gillar de som sagt
  hoppas du kommer iväg till ridhuslyx nu iaf, håller tummarna!

  SvaraRadera
 2. ja väglaget är ju sådär bitvis:( Men måste du lasta på hemma på gården? En kompis till mig som bodde väldigt "backigt" till ställde helt enkelt sitt ekipage typ 1 km hemifrån, nedanför alla backar och sen gick hon dit och lastade på. Inte jättekul, men vad gör man inte :)?

  SvaraRadera
 3. Får jag vara sådär fräckt nyfiken och fråga vad det kostar att stå i det där stallet med ridhus? Det är ju säkert värt det en eller två månader under den 'värsta' perioden.

  SvaraRadera
 4. Mano: Det är säkert vackert, men jag ser inte tjusningen:(

  Cissi: Den första backen hemmavid går jag alltid uppför innan jag lastar. Om jag ska komma upp från den långa backen får jag gå på trafikerad väg ca 1 km. Känns sådär, han är inte så van vid all trafik. Får ju inte hända något. Får avväga.

  SvaraRadera
 5. VK: 2700 kr. Då ingår ridhus, hö o spån. Ingen skötsel eller fodring. Ridhuset är jättemycket uppbokat, så man har begränsad möjlighet på kvällar o helger om man inte vill rida sent.

  SvaraRadera
 6. Usch ja, det är inget vidare väder nu för att ge sig ut. Jag ska ut på fredag om väglaget tillåter. Tycker dock det känns väldigt otrevligt. Får invänta dagen och se helt enkelt.
  VK: Stallhyran är kanske inte dyr med Stockholms mått :-) jag har ju ridit aktivit där så jag vet, men priserna här är helt andra.

  SvaraRadera
 7. Anna: Stora vägen är nu fin, så vi hoppas det går bra för dig med när du ska ut.
  Nä, några Stockholmspriser är vi inte vana vid. här runt om kostar det mellan 900 - 1300 kr, lite olika vad som ingår. Hon som står i mitt stall betalar 350 kr inkl hö... Men det är kompispris för att jag vill ha sällskap till Disco.

  SvaraRadera
 8. Kanske lite dyrt,men för en kort period kan det vara guld värt!!Hoppas nu verkligen att ni kommer iväg,håller tummarna för dej!!

  SvaraRadera
 9. Magic: Tack! Håller också tummarna, dels att resan går bra o dels att vi kommer att trivas!

  SvaraRadera