lördag 27 november 2010

Iskyla o snö + kisserundaTur att Disco slapp att stå i utebox på loge, här är SÅ kallt. Blåser och -8, då blir det riktigt kallt. Har också snöat till o från i flera dagar, dock har vi fått mindre än på andra platser.
Lastade Disco o åkte till Lysekils ridhus på tors, efter att han i flera dagar fått vila. Underbart att få jobba på. Han kändes väldigt fin o lydig. Traven funkade bäst. Jobbade med öppnor o tempovariationer. Skänkelvik längs långsidan. Galoppen kändes hyfsad, blev många fattningar o övergångar. Red framåt o han svarade fint.
Skulle varit iväg till Hoga idag, men tror knappast att jag kan ta mig upp för backarna här. Halt + nysnö.
Jag har nu satt in en värmefläkt i stallet som är på när hästarna är ute. Vill inte att det ska frysa i vattenkopparna.

Disco får gå sin kisserunda varje kväll trots snö. Jag leder honom på åkern o då vet han att han ska kissa. Jättebra, så slipper han ligga på vått o bli kall om lilla magen. (Men han har massor med halm, så han hade nog inte blivit så våt ändå..)
Brukar göra så här med alla mina hästar, men Karimba kissade i spann. Behändigt.

Lite från Sandra o Cobben. Jag är så himla glad att hon fick upp honom, nu kan hon ta igen det hon missat under sommar o höst.
Malinträning: hon var positivt överraskad! Hon tyckte att han var mycket luftigare och igång i traven redan från början. Han har känts fin det sista i traven, så det va kul att få kvitto på att han verkligen var bra också. Galoppen blir bättre, han är dock inte stark där än. Skulle tänka på att lyfta upp huvudet något så att han bär sig mer på sina bakben. I trav fick vi göra en serie innehållande 10m volt, skänkelvikning och mellantravstanke på olika delar av banan. I galopp jobbade vi omväxlande på volten och fyrkanten. Fick träna på öppna, det tyckte hon att vi skulle träna vidare på, han tappar lätt balansen och bjudningen när det blir lite svårare.

Katten ligger inne o vill INTE ut. Hur mycket kan en katt sova per dygn egentligen?


4 kommentarer:

 1. haha, roligt med en häst som kissar i spann. En fd stallkompis har lärt sin häst att göra det i en hink, på kommando. Väldigt behändigt som du säger. =) Min katt sover också nästintill hela vinter genom. Ibland önskar jag att jag också vore katt!

  SvaraRadera
 2. VK: Det är bra när man är på tävling o kan få hästen att kissa så den inte behöver gå o spänna sig för den saken.
  Håller med dig, just nu skulle jag vilja vara katt....

  SvaraRadera
 3. Kissa på kommando,,,? Hur har du lyckats med det?Impad...:)

  SvaraRadera
 4. Inger: Nä, inte direkt på kommando... Men jag leder honom till gräset o går sakta, bromsar i grimman tills han stannar. Då brukar han ställa sig i kisställning... Han vet att när vi går dit i grimma då är det toadags!

  SvaraRadera