måndag 15 november 2010

Hoven bättre! + Filmsnutt på Cobben
Igår fick Disco på skon igen. Med sula. (Tack snälla Hovis!) Som ni ser på bilden kan man se i kronranden där bölden spruckit upp. Hoven är färgad av jodpoax. Han har en ytlig spricka i hoven också, men det var inte från den som bölden kom. Denna hans vita hov (vf) är tyvärr inte vacker...
MEN jag är jätteglad för han är bara lite halt idag. Fördelen med bölder är att de brukar gå över lika snabbt som de kommer!
Jag smörjer varje dag med Hoof Disinfactant, från Ale-kliniken, vilket hovis tyckte var bra. Tea tree oil som ingår är bra för hoven.

Cobben har tränat lite bomövningar o han är jätteduktig. Börjar nu fatta att han ska över dem...
http://www.youtube.com/watch?v=M7wY87xyG9Q

Anonyma citat:
Att oroa sig gör aldrig morgondagen lättare, det gör den bara tristare idag.

8 kommentarer:

 1. Va skönt att han är på bättringsvägen Disco!!Cobben ser väldigt fin ut trots uppehållet han har haft!

  SvaraRadera
 2. Magic: Det är underbart att han verkar ok igen. Kunde faktiskt inte se att han haltade ikväll. Cobben har mycket att ta igen, men han kommer sig!

  SvaraRadera
 3. Skönt att Disco kan dansa igen. Snälla Hovis!! Cobben är så fin, kul att se honom. Förresten tror jag inte du kommer att passa i den grönblå västen. Lika bra du ger den till mig. / Syrran :)

  SvaraRadera
 4. Kicki: Disco har varit ensam ett par dagar då Nicke är på Dingle´, har blivit FULLT ÖS i hagen. Hoppas han inte springer o sträcker sig nu i halkan...

  SvaraRadera
 5. Ja, där ser man verkligen hur det spruckit upp. Tur att det gör det i alla fall, då brukar det ju ge med sig. Hur är det med honom nu?
  Idag snöar det och blåser här, riktigt kallt. Cobben har det lila shiretäcket, det är dock i minsta laget för honom, han kommer nog få skav på bogarna om han ska ha det någon längre tid... får fundera på att köpa ett nytt mellantjockt.

  SvaraRadera
 6. Sandra: D är inte halt så jag rider igen! Skönt. Men han är fortfarande varm i hoven. Synd att täcket är för litet! Sätt upp en lapp i stallet att du vill sälja. Det är ju nästan nytt, men mer 145 än 155.

  SvaraRadera
 7. Skönt att han är bra igen.
  Ser lugnt, stabilt och kontrollerat ut där över bommarna. :)

  SvaraRadera
 8. VK: Kanske lite väl sansat. Hanbehöver så småningom bli kvickare, men det är en bra början!

  SvaraRadera