lördag 13 november 2010

Hovböld + vintershopping


Jaha, så var det dags igen. Hovböld. Bara sådär från en dag till en annan stod han på 3 ben o bara hade bara i tån på vf. Då gäller det att få av skon fortast möjligt. Han har så fruktansvärt ont. Tommy hjälpte mig så vi plockade ur sömmen ett o ett, tillslut lossade skon. Man kunde ju inte banka eftersom han hade så ont.
Vår underbara hovslagare Håkan kom på kvällen trots att han var ledig. Så tacksam! När han kom hade det spruckit upp i kronranden o var rann ut. Då lättade det lite för stackars Disco. Håkan skar upp lite i gången o spolade rent. Lade ett jodopaxomslag. Det ska sitta på till på söndag, då stackars hovis måste åka hit igen för att sätta på skon.
Disco var märkbart bättre idag. Skönt. Hoppas det läker lika snabbt som det brukar.
Är SÅ tacksam att jag har en hovis som ställer upp i ur o skur!

Nu till lite roligare saker. Shoppa hästprylar!
Har utrustat mig med lite vinter kängor + stövlar o en härlig ridväst.
Kängorna från Mountain Horse är i läder o är robusta, så de passar nog bra när det är höst/vinterrusk.
Stövlarna är Carlskrona Rider. Också de kraftiga för att tåla dåligt väder. Vattenavvisande material. Reflexer. Cellgummi i fotdelen. Inte så snygga kanske, men jag hoppas praktiska.
Väst från Mountain Horse. Mörkgrön med lite röda detaljer. Päls runt kragen. Figurnära o lite glansig i tyget. Go o varm o snygg!

Sandra o Cobben har tränat för Malin igen. Här kommer rapporten:
Malin tyckte att han gör så gott han kan och att han var starkare och stadigare i galoppen. I trav fick vi göra många gymnastiska övningar som tagen bakdel, flytta ut baken på volten samt skänkelvikning snett igenom. Jag skulle tänka på att fånga upp honom och tvinga honom att verkligen flytta sig undan så att det inte blir halvdant. Arbetet varvades med lättridning i ett friskare tempo så att han fick sträcka ut. Även i galoppen fick jag ibland stå upp i lätt sits och rida på honom så att ryggen kom upp ordentligt för att sedan sätta mig ner och jobba i hop honom igen.

5 kommentarer:

 1. Stackars Disco då, men skönt m hovis som ställer upp så (vi har för övrigt samma hovis ;-)
  Snygg väst!

  SvaraRadera
 2. Tråkigt med hovbölden, man kan ju bara tänka sig hur ont det måste göra...
  Fina saker du köpt.
  Cobben fick hoppa lite idag, Sofia hjälpte mig. Han var jätteduktig, han börjar hjälpa till lite mer själv nu och han har börjat "fatta grejen" så det är jättepositivt. Tror det är bra för honom.

  SvaraRadera
 3. Cissi: Guld värt med en hovis som ställer upp! Västen var go o varm.

  Sandra: Säkert jättenyttigt för Cobben med lite bommar!

  SvaraRadera
 4. Ajdå med hovbölden....men tur att hovslagaren kan ställa upp,guld värt!!Snygg väst,påminner om Kyra-västen litegrann.

  SvaraRadera
 5. Magic: Visst är det kul med ny väst! Snälla hovis kommer på söndag igen.

  SvaraRadera