söndag 7 november 2010

OktoberDet har faktiskt hänt ganska mycket på hästfronten i okt. Har kunnat träna ganska mycket o det är bra ju starkare han blir innan frost, is o snö kommer.

Vi åkte o tävlade i Kungälv, sista tävlingen för i år. Debut LA:2. Trots regn, storm o överladdad häst är jag nöjd med dagen. Placering för både Disco o laget i div 2 totalt.

Resan till Avelschampionatet i Flyinge var en höjdare som vanligt. Något att längta till!

Åkte till Ale hästklinik o kollade upp Discos patellahakning. Skönt att allt var ok o skönt att slippa operation. Ändrad skoning, mer klättring o cavaletti i stället. Köpte också Back on track skydd för hans gallor bak och medel att smörja hovarna med för att få bort sprickorna.
En sak som jag knappt vågar nämna är att det nu går mkt bättre att köra honom. Den sista tiden har han stått väldigt snällt... Hoppas det håller i sig!

Det roligaste med hela okt är att Cobben nu är i gång o att hans hovar blir bättre o bättre. Han kan fortfarande ömma till nån gång, men nu arbetar han varje dag o har börjat "komma tillbaka" där han va när han var frisk. Märks att han tycker det är kul att jobbas för han är pigg o det blir många bocksprång!! Han jobbas ute, går promenader, bomövningar med cavaletti o studs, rids i ridhuset o har hunnit med en träning för Janne, då han kom på besök. En tränare på Vretaskolan (intill Sjögestad) Malin Hansson, ska hjälpa Sandra med träningen en gång/vecka. Bra att komma till deras fina ridhus 20 x 80! Alla som kommer i kontakt med Cobben tycker han är fin!

Anonyma citat:
I kärlek kan det vara bättre att ta hänsyn än att ta poäng.

5 kommentarer:

 1. mycket ni hunnit med i oktober och oj, vilken rosettsamling ni har...

  SvaraRadera
 2. Mano: Ja det blev mycket vi hann med i oktober. Vädret var bra en lång period o det var skönt för hästarna kunde gå ute långa dagar i sommarhagarna o vi slapp mocka ridbanan varje dag.

  SvaraRadera
 3. Gjort din övning idag också, i höger varv vill han inte riktigt ta halvhalten innan jag flyttar honom, annars ganska bra. I vänster varv vill han skjuta in bogen och ställa sig utåt. Dock lyssnar han bättre på förhållningarna. // Sandra

  SvaraRadera
 4. imponerande samling rosetter :-)

  SvaraRadera
 5. Sandra: Övningen med "ruter" gör jag ofta. Bra att kolla att bogen följer med, speciellt i galopp.

  VK: Kul att höra av dig! Har du någon ny blogg?
  Disco har varit duktig o tagit massa placeringar tom LA:1, men nu hoppas jag att vi kan tävla i lite högre LA-klasser nästa år.

  SvaraRadera